Biljetter till Egenmäktigt Förfarande

Föreställningen ”Egenmäktigt förfarande”, efter Lena Anderssons succéroman, flyttar till Maximteatern.


Exklusivt eftersamtal erbjuds efter utvalda föreställningar.

Ester Nilsson är poet och essäist och en förnuftig människa i en förnuftig relation. En dag får hon en förfrågan om att hålla ett föredrag om konstnären Hugo Rask. Från och med nu ska hela hennes tillvaro hänga samman med denna till sin avsikt helt oskyldiga begäran. I publiken sitter konstnären själv, hänförd, och de två möts för första gången efter föreläsningen. Ett slags kärlekshistoria inleds mellan Ester Nilsson och Hugo Rask, banal i sin enkla grymhet, storslagen i sin fullständiga hängivenhet. “Egenmäktigt förfarande” är en berättelse om hur mycket vi är beredda att bedra oss själva i vår önskan att bli älskade, men också om hur svårt det är att inte utnyttja människors svaghet, och hur brutalt resultatet blir.

Regi: Eva Dahlman Författare: Lena Andersson I rollerna: Krister Henriksson, Jessica Liedberg, Ann Westin och Malin Cederbladh.

Eva Dahlman, regissör:
”Det är en svart, snabb, smärtsam och rolig komedi om kärlekens makt och kärlekskontrakt mellan människor. Vem har makten i ett förhållande, vem sätter ramarna och ska man uttala dem eller inte?”


Premiär på Maximteatern 16 september 2017.

Teaterns biljettkassa är öppen onsdagar kl 12-18, samt 2h innan föreställningens början.

Föreställningen är 90 minuter lång, utan paus.

Kontakt: biljetter@maximteatern.com

6 evenemang med Egenmäktigt Förfarande 6 Evenemang

Evenemang i Sverige (6)