Biljetter till Jonas Gardell

30 år tillsammans.
Jonas Gardell är ensam på scenen men tillsammans.

Det är över 30 år sen Jonas Gardell gav ut sin första roman. 30 år sen han gjorde sin första show. 30 år sen han blev ihop med Mark.

Det Jonas Gardell vill göra med de här showen är inte bara att återvända till nummer och sketcher från förr utan också förstå vilket samhälle dom här skämten skrevs för och hur det har utvecklats och förändrats.

-Jag växte upp i ett land där det fanns två tv-kanaler, tre radiostationer och en Ingemar Stenmark. Kvinnor fick inte ännu bli präster, turk på burk luktade urk och homosexualitet var en sjukdom. Med den här showen vill jag försöka fatta vad som hände. Jag kommer att göra gamla texter och nya texter om vartannat för att försöka förstå.

När Jonas Gardell skrev sin första roman Passionsspelet skrev Expressen att äcklet och avsmaken vältrar sig över en och när han var med i TV eller radio öppnades telefonslussar efteråt så att folk kunde ringa och prata av sig det otäcka.


På de här 30 åren har Jonas Gardell gått från att vara ett UFO på besök i Mellanmjölkens land till att vara nån som blivit välkomnad in, rentav folkkär.

-Ibland frågar folk mig hur jag vågar stå ensam på en scen inför tusentals personer på en teater, konserthus eller idrottsarena. Jag svarar alltid att det ju inte är jag mot alla i publiken. Tvärtom om är det vi allihop tillsammans.

-Mitt liv har fyllts av Mark och barnen och romaner och shower och tv-serier och sånger, men det har också fyllts av alla de som läst, alla de som kommit och tittat. Alla som jag uppträtt för och skrivit för de här 30 åren. 30 år tillsammans!

Tyvärr finns inga resultat för sökkriterierna.

Prova att ändra dina sökkriterier med kategorierna nedan.

Sök på en kategori