Biljetter till SCENER UR ETT ÄKTENSKAP

Ingmar Bergmans Scener ur ett äktenskap blev en stor framgång när den visades som tv–serie i sex avsnitt 1973, Liv Ullman och Erland Josephson spelade då i rollerna som paret Marianne och Johan. Sen dess har den spelats otaliga gånger på teaterscenen och hyllats över hela landet. Nu har vi äran att presentera Scener ur ett äktenskap, med två av landets just nu mest hyllade skådespelare, Livia Millhagen och Jonas Karlsson på Maximteatern.

I Scener ur ett äktenskap får vi följa Johan och Mariannes äktenskap på nära håll i ett dramatisk och underhållande samtal om kärlekens möjlighet och omöjlighet inom äktenskapet.Vi ser ett äktenskap gå sönder och två människor som en gång älskade varandra behandlar varandra illa. De bråkar och är otrogna. Men ur askan efter striderna kliver två nya människor fram - rikare och med ett nytt perspektiv på liv och kärleksrelationer.

Stefan Larsson, regissör:
”En skrattfest!!
Teaterföreställningen kan bäst beskrivas som en mycket intelligent komedi om kärlek. Pjäsen är full av smarta repliker och kloka iakttagelser och Bergman beskriver så vackert och inkännande vår längtan och våra tillkortakommanden." Stefan Larsson som regisserat föreställningen är också aktuell med kritikerrosade och publiksuccén Macbeth på Maximteatern och även storsuccén Fanny och Alexander på Dramaten, även det efter manus av Ingmar Bergman.

Livia Millhagen, skådespelare:
Livia har varit anställd på Uppsala Stadsteater där hon bl a medverkat i Ur funktion och i Elektra.
På film har hon gjort Carola i Miffo och Ylva i Buss till Italien. Hon medverkade även i Maria Larsson eviga ögonblick. På tv har hon medverkat i Mästerverket i regi av Linus Tunström, tv-serien Häxdansen, Wallander (Prästen) och Molanders, SVT 2013. Har på Dramaten på senare tid medverkat i Scener ur ett äktenskap, En familj - August: Osage County, Misantropen, Fanny och Alexander, Farliga förbindelser och Medea - en samproduktion med Betty Nansen Teatret i Köpenhamn som spelats på bägge teatrarna under 2016.

Jonas Karlsson, skådespelare:
På film har vi bl a sett Jonas i Härifrån till Kim, Sökarna, 30 november, Juloratoriet, Tzatsiki, Morsan och polisen, Livet är en Schlager, Hans och hennes, samt Miffo och på TV i Klick, Tartuffe, Hammarkullen, Julens hjältar, samt Bekännelsen. 2001 spelande han titelrollen i SVT-produktionen Gustaf III av Klas Östergren. Han har på Stockholms Stadsteater bland annat medverkat i Rabarbers och Sårskorpor båda manus och regi av Maria Blom och i Mäster Olof av August Strindberg. På Dramaten har han på senare år medverkat i Scener ur ett äktenskap, Stormen, Rickard III och Fanny och Alexander. Han är även verksam som författare och dramatiker.

Scener ur ett äktenskap har premiär på Maximteatern den 3 mars 2017

Tyvärr finns inga resultat för sökkriterierna.

Prova att ändra dina sökkriterier med kategorierna nedan.

Sök på en kategori