Biljetter till Stjärnlösa nätter

-Om rätten att själv välja sitt liv

Föreställningen bygger på Arkan Asaads bok med samma namn.

En gripande berättelse om 18-åriga Amár, uppvuxen i en svensk småstad. En dag bestämmer pappan att hela familjen ska åka på bilsemester till Irak och hälsa på släkten. Det blir ett kärt återseende, inte minst med kusinen Amina. Snart anar dock Amár att något är i görningen. Det viskas bakom hans rygg. Ett flertal gånger får han frågan om det inte snart är dags att gifta sig. Till slut kommer sanningen fram. Pappan har bestämt att Amár och Amina ska gifta sig. Amár får en chock och vägrar gå med på detta. Han klarar dock inte trycket från familjen och går till slut med på giftermål. När han senare ångrar sig börjar helvetet.

Trots det svåra rymmer berättelsen humor i beskrivningen av Amárs relation till den dominante fadern. Och vem är egentligen Amárs far och varför handlar han som han gör? Och vad hände med Amina, den försmådda bruden?

En berättelse om kampen om rätten till ett eget liv, om skuld och straff och om den långa och svåra vägen till försoning. Likt ett grekiskt drama rullas en historia upp om ett omöjligt val som oavsett hur du väljer leder till tragedi för andra eller dig själv. Till slut, när allt ser som allra mörkast ut, tar historien plötsligt en ny vändning och ett hopp föds om en möjlig väg framåt.

Arkan Asaad är den första som beskriver hederskultur sedd från en ung mans perspektiv.

Tyvärr finns inga resultat för sökkriterierna.

Prova att ändra dina sökkriterier med kategorierna nedan.

Sök på en kategori