Biljetter till Tekniska museet – 100 innovationer

Tekniska museets största egenproducerade utställning någonsin visar de viktigaste innovationerna genom tiderna enligt svenska folket. Du kan också påverka – rösta på eller nominera din favorit i utställningen och på webben!

100innovationer.com

Flera gånger om dagen sorterar en robot i utställningen bland miniatyrer av innovationerna och visar upp de som är mest populära för tillfället.

Bubblare – du kan påverka
Finns inte din favoritinnovation med? Du kan föreslå innovationer du tycker kvalar in på listan, det kan du göra både i utställningen och på webben.

Innovationssafari
På en stor touch-skärm kan du bläddra, dra och utforska hur alla de 100 innovationerna hänger ihop, till exempel kanske de bygger på samma teknik.

Virtuell obduktion
Testa själv den senaste tekniken framtagen av forskare på Linköpings universitet. På en stor touch-skärm kan du vrida och vända och se kroppens alla lager i 3D.

Innovationsverkstad
Här gnuggar du hjärncellerna och skapar lösningar på olika problem. Till din hjälp har du värdar, pedagoger och en hel del material.

Om utställningen
Tekniska museet lät svenska folket välja de 100 viktigaste innovationerna genom tiderna. I statistiskt säkerställda undersökningar har vuxna och skolelever i årskurs sex svarat på vilka de anser vara tidernas viktigaste uppfinningar. På listan finns allt från antibiotika och defibrillatorn till skateboard och smink.

Folkets val visas i en stor utställning av internationell klass. I utställningen visualiseras innovationer på nya och spännande sätt. Där finns gamla bekanta men också nästa generations innovationer, de som fortfarande är på ritbordet, i styrelserum eller som en skarp idé nedtecknad på en skrynklig servett. Genom att locka fram besökarens inneboende nyfikenhet ska utställningen uppmuntra till egen kreativitet, problemlösning och intresse för entreprenörskap.

Tyvärr finns inga resultat för sökkriterierna.

Prova att ändra dina sökkriterier med kategorierna nedan.

Sök på en kategori