Biljetter till Trubadurer & Brännvin

Från jaktmark till lustpark till friluftsområde - Djurgården har gått igenom många faser men ändå lyckats behålla den gröna, vackra naturen. Lär känna denna vackra ö som inte alltid varit öppen för allmänheten.

Under vår stadsvandring på Djurgården, Trubadurer & Brännvin, promenerar vi genom århundraden och livsöden - vi lär känna de människor som rört sig på ön. Möt Bellman, trubaduren som föll handlöst förälskad i området och Ulla Winbladh, storfurstinnan Maria Pavlovna, som gjorde svenskarna galna med sina upptåg, Djurgårds-Kalle som lockade till sig damer med sin lösmustasch och vevorgel.

Vi berättar om dåtidens kändisar, om de som uppträdde och sjöng på Djurgårdens många teatrar och som på något vis fallit i glömska med tidens gång. I ett Stockholm väldigt olikt det vi ser idag skjutsar roddarmadamer besökare som vill slippa grindavgiften till ön, och lejon slåss i bur för att roa allmänheten och kungligheter (eller…?).

Brännvinet flödar och utskänkningsställen går att finna i varje hörn.

Lär dig vad en Ljugarbänk är, var Stockholms äldsta bebodda trähus ligger och hur fotbollslaget Djurgården uppstod under vår härliga stadsvandring på Djurgården - Trubadurer & Brännvin.

MÖTESPLATS: Visit Djurgården, Djurgårdsvägen 2, 115 21, Stockholm, Sverige

LÄNGD: 2 timmar och 30 minuter

Guide finns på plats tio minuter innan.

Tyvärr finns inga resultat för sökkriterierna.

Prova att ändra dina sökkriterier med kategorierna nedan.

Sök på en kategori