Säkerhetskontroll

Rutan behöver klickas i så att vi kan garantera att bokning av biljetter inte görs av ett automatiskt program.

Bokning av biljetter fungerar mest optimalt om du har en uppdaterad version av din webbläsare.

Något gick fel. Testa att ladda om sidan på nytt.

Dina biljetter kan fortfarande vara lediga. Klicka på uppdatera och försök igen.

Drive-By Truckers

10 mar
2017
fre
19:00

Åldersgräns 18+

Järntorgsgatan 12 41301 GÖTEBORG

Försäljningsperiod:
Startar fredag, 16-09-30 11:00
Avslutas fredag, 17-03-10 19:00

Reservationsperiod:
Startar fredag, 16-09-30 11:00
Avslutas fredag, 17-03-10 14:00

Evenemangsbeskrivning

Evenemangsbeskrivning

Woody West & Rootsy presenterar:
Drive-By Truckers
Pustervik - Stora Klubben - Göteborg
Fredag 10 mars 2017 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år

Vi har väntat länge och äntligen är det dags.

Sedan Rootsy Music startade med att arrangera turnéer och konserter har det här bandet legat högst upp på önskelistan. Ett av Americana-musikens självklara flaggskepp styr sina segel mot Europa för första gången på lång tid och det är med omåttlig stolthet vi får vara med att presentera DRIVE-BY TRUCKERS spelningar på Pustervik i Göteborg den 10/3 och Kägelbanan i Stockholm den 12/3.

Bandet kommer till oss med det nya albumet AMERICAN BAND i baget. Ett album som visar upp ett märkbart nytänt, angeläget och engagerat DRIVE-BY TRUCKERS. De nya sångerna tar bandets alltid närvarande sociala engagemang ett steg längre än tidigare. Från berättelser om individer och personer till frågeställningar om den tid vi lever i och hur det amerikanska samhället ser ut år 2016. Mike Cooley är rakt på sak när han förklarar att

"I wanted this to be a no bones about it, in your face political album, i wanted to piss off the assholes."

Så AMERICAN BAND är ett politiskt album. Ett väl inlindat debattinlägg men lika mycket en sofistikerad käftsmäll mot den amerikanska verklighet bandets låtskrivare och originalmedlemmar Patterson Hood och Mike Cooley inte trivs i. Och de vill inte stå tysta och se på längre. Med vass penna och för bandet typiskt mänskligt berättande avverkar man amerikanska superaktuella och laddade ämnen som rasism, orättvisor, islamofobi, polisbrutalitet och vapenlobbyn NRA med dess makt över det amerikanska samhället. Det går inte att ta fel på var deras sympatier ligger.

Det märks att bandet tar det här albumet på yttersta allvar och Hood och Cooley är smarta. Tydligt är att man vill att texterna står så ostörda det går i en annars ofta rökig och jamig DRIVE-BY TRUCKERS miljö. Man vill att lyssnarna ska höra vad de vill säga. Därför är albumet också bandets kanske mest lättilgängliga och "välproducerade" och man sugs in i berättandet. Och med elva hyllade och alltid relevanta studioalbum och fyra bubblande live-album har Drive-By Truckers blivit en av den amerikanska musikens verkliga tungviktare. De har förtjänat en trovärdighet att ta sina projekt dit man vill och med en stor skara lojala fans som följer bandet hängivet. Bandet är och har alltid varit en kraft som med stark originalitet och total intuition fångat upp och förvaltat magin och arvet av den amerikanska söderns berättande och musikhistoria. Hood och Cooley startade bandet och många medlemmar har passerat genom åren. Bl.a. Jason Isbell startade sin karriär och fick sin utbildning i DRIVE-BY TRUCKERS som medlem under några fantastiska år.
En av orsakerna till bandets vitalitet just nu är att bandet funnit sin form och haft sin längsta period med samma manskap sedan bandet startade. Det är med varm famn vi välkomnar Patterson Hood, Mike Cooley, Matt Patton, Jay Gonzales och Brad Morgan med sitt DRIVE-BY TRUCKERS till Sverige!

Woody West Facebook
www.woodywest.com

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Max antal biljetter: 15
  • Ordinarie

    285.00 SEK

    (inkl. 25.00 SEK avgift)

I priset är serviceavgiften inkluderad.

Sök biljetter

Sök biljetter - låt oss föreslå de bästa lediga platserna eller välj pris och platser själv

Biljetterna är ännu inte bokade

Din bokning

Bokningsinformation

Du har inte valt några biljetter
Biljetter
Ändra val till vänster
Biljetterna är ännu inte bokade
Max antal biljetter: 15

Övrig information

Biljettinfo

Du kan inte hämta ut dina biljetter på Pustervik utan dessa måste vara uthämtade i -god tid- (oftast senast 18.00 vardagar) hos valfritt ombud.
Vi rekommenderar våra grannar Pusterviks Biljetter.
Att tänka på; om du köper biljett nära in på eventets början så välj leveranssättet ebiljett och skriv ut din biljett själv hemma på din skrivare, eller få den i din mobil.