Säkerhetskontroll

Rutan behöver klickas i så att vi kan garantera att bokning av biljetter inte görs av ett automatiskt program. Bokning av biljetter fungerar mest optimalt om du har en uppdaterad version av din webbläsare.

Något gick fel. Testa att ladda om sidan på nytt.

Dina biljetter kan fortfarande vara lediga. Klicka på uppdatera och försök igen.

Country Friday med Whitney Rose, Crash N Recovery, Northern Indians

12 maj
2017
fre
19:30

Åldersgräns 13+

Toméegränd 20 831 34 ÖSTERSUND

Försäljningsperiod:
Startar fredag, 16-12-09 09:46
Avslutas fredag, 17-05-12 19:00

Evenemangsbeskrivning

Evenemangsbeskrivning

IF Popgeni, Sensus och Region Jämtland-Härjedalen Kultur presentera stolt ännu en Country Friday av högsta klass:

-Whitney Rose (Can)

-Crash N Recovery ( Y & Z)

-Northern Indians (BD)

När: Fredag den 12 maj kl 19.30
Var: Gamla Teatern i Östersund
Förköp: Ticketmaster och Turistbyrån

Bar och restaurang öppen för After Work från 16.00
Dörrarna till salongen öppnar 19.00


Whitney Rose
Whitney Rose är en kanadensisk singer/songwriter som beskriver sitt sound som en mix av tidlös årgångspop färgad med traditionell country.
Redan som mycket ung mötte hon countryn som strömmade ut ur hennes morföräldrars jukebox på baren som de drev.
Hits med Hank Williams, Kitty Welles, Patsy Cline och Dolly Parton gick på repris där så när Whitney började skriva egna låtar i tonåren var Cline och Parton tillsammans med alldeles för tidigt bortgångna amerikanske country sångaren Keith Whitley de största inspirationskällorna.
Ett självbetitlat debutalbum kom 2012 och efter flytten till Toronto började hon fördjupa sig i musiken och turnerade runt om i Kanada med Devin Cuddy Band.
Det stora erkännandet kom dock 2014 när hon agerade support till The Mavericks under en turné i Kanada.
The Mavericks frontman Raul Malo blev så tagen av hennes framträdande att han erbjöd sig att producera, sjunga och spela på hennes nästa album.Resultatet blev 2015 års prisade ”Heartbreaker Of The Year” som förutom Malo själv bakom producentbordet, som musiker och sångare även inkluderar ytterligare några Mavericks medlemmar och aktade kanadensiska gitarristen Nichol Robertsson m.fl.
Whitney turnerar flitigt och i USA delar hon och popgenibekantingen Sam Outlaw kompband. Vilket band som följer henne till Sverige får vi snart veta.
När Whitney Rose ställer sig på Gamla Teatern grandiosa scen i maj 2017 så har hon ytterligare sex nya låtar från den i slutet av januari släppta EP’n ”South Texas Suite” att krydda sin låtlista med.

Northern Indians
Piteå-duon och Popgenipolarna Northern Indians kändes helt givna när vi började fundera på Country Friday.
Josef Eriksson och John Andersson släppte på mindre än ett år släppt två album, debuten ”The Great Escape” och uppföljaren ”No Shelter In Sight” som båda är två ypperliga bevis på att de har den finaste roots och pophistorien i sina musikaliska vener.
Med två hjärtan som bankar varmt för tidlös folkprogg med popmusikens själ som starkt krydda så är de personligt svårslagna på den svenska musikscenen, och i allra högst grad även även gångbara på vilken internationell scen som helst.
Att Woody Guthrie, Everly Brothers, Bright Eyes och Beatles namedroppats när N.I. kommit på tal är också helt relevant.Stort bonus också att Josef och John dessutom sitter inne med ett bedårande och svårstraffat mellansnack.

Crash N Recovery
Världens bästa countryband som har rötterna i Jämtland och Ångermanland. Linda Engström, sång, akustisk gitarr och Roberth Johansson, akustisk gitarr är frontfigurer och låtskrivare i Crash n Recovery.
Tillsammans med multinstrumentalisten och producenten Johan Arveli, gitarr, banjo, mandolin, pedal steele, munspel & körsång, Lars Åstrand, fiol & mandolin, Daniel Jonsson,bas, kontrabas & körsång, Olle Söderlind, trummor, slagverk & körsång så är sextetten en mix av Ångermanland och Jämtland som lika gärna skulle kunna ha sina rötter i Nashville. De har spelat på stora Country 2 Country-festivalen i London.
På albumen ”Post The Storm” 2013 och ”Deep In The Woods” 2015 har de med stort patos och 100% genrekänsla levererat americana, med tydliga av folkmusik, country, blues, rhythm & blues, rock´n´roll och bluegrass.
Bandet jobbar just nu på sitt tredje album och släppte i mitten november singelspåret ”Motherland”.
20 maj 2016 stod Crash n Recovery på en Popgeni scen senast, då som support till kanadensaren Corb Lund and the Hurtin' Albertans.
Att döma av publikens mottagande då så blir det här en efterlängtad repris.

Max antal biljetter: 15
  • Entrébiljett

    300.00 SEK

    (inkl. 25.00 SEK avgift)

I priset är serviceavgiften inkluderad.

Övrig information

Rullstol
Rullstol- och Ledsagarbiljett bokas via Ticketmaster Contact Center på 077-170 70 70 eller ditt närmaste biljettombud. Ledsagare medföljer gratis med egen biljett.

Åldersgräns
13år, okej för yngre med målsman.

Sök biljetter

Sök biljetter - låt oss föreslå de bästa lediga platserna eller välj pris och platser själv

Biljetterna är ännu inte bokade

Övrig information

.