Säkerhetskontroll

Rutan behöver klickas i så att vi kan garantera att bokning av biljetter inte görs av ett automatiskt program. Bokning av biljetter fungerar mest optimalt om du har en uppdaterad version av din webbläsare.

Något gick fel. Testa att ladda om sidan på nytt.

Dina biljetter kan fortfarande vara lediga. Klicka på uppdatera och försök igen.

CHARLOTTE LÖWENSKÖLD - BERÄTTARLADAN 2017

30 jul
2017
sön
16:00

Rottneros park 14 68694 ROTTNEROS

Försäljningsperiod:
Startar fredag, 16-11-25 10:00
Avslutas söndag, 17-07-30 16:00

Evenemangsbeskrivning

Evenemangsbeskrivning

CHARLOTTE LÖWENSKÖLD
efter Selma Lagerlöfs roman
i regi av Leif Stinnerbom


Premiär blir det traditionsenligt på midsommardagen 2017 och föreställningen spelas därefter i Berättarladan under hela sommaren.

I Charlotte Löwensköld visar Selma Lagerlöf upp sin fantastiska förmåga att skapa historiska miljöer, ödesmättad stämning och psykologiskt intressanta och trovärdiga personteckningar. I centrum för handlingen står den unga Charlotte med all sin kärlek och alla sina förhoppningar.

Leif Stinnerbom står för bearbetning och regi och Magnus Stinnerbom komponerar musik till föreställningen.

Mer information om föreställningen finns på www.vastanateater.se

VARMT VÄLKOMNA!


Meny - serveras i Berättarladans restaurang i föreställningens paus.
Värmländsk gårdskyckling med älgkorv, serveras med potatis och andra primörer, samt en krämig gräslökssås.

Vegetariskt alternativ: kommer att finnas.

Välkommen till bords, vi hoppas det skall smaka!

Veg/Specialkost noteras direkt i er bokning - Beställ vanliga matbiljetter och kontakta sedan Scalateatern via mail till biljett@scalateatern.com eller via detta formulär eller 054-190080 och uppge ert bokningsnummer samt vad ni önskar skall noteras.

Biljetten berättigar till 20kr rabatt på inträdet till Rottneros Park.

Max antal biljetter: 15
  • SALONG

    350.00-590.00 SEK

    (inkl. 30.00-40.00 SEK avgift)

I priset är serviceavgiften inkluderad.

Gästabud - menyservering

Meny - serveras i Berättarladans restaurang i föreställningens paus.
Värmländsk gårdskyckling med älgkorv, serveras med potatis och andra primörer, samt en krämig gräslökssås.

Vegetariskt alternativ kommer att finnas.

Veg/Specialkost noteras direkt i er bokning - Beställ vanliga matbiljetter och kontakta sedan Scalateatern via mail till biljett@scalateatern.com eller via detta formulär eller 054-190080 och uppge ert bokningsnummer samt vad ni önskar skall noteras.

Tillgänglighet

Berättarladans rullstolsplatser bokas hos
Scalateatern i Karlstad 054-190080
Teleslingan fungerar bäst från rad 7 och uppåt.

Berättarladan

BerättarLadan är Värmlands största lada ombyggd till teaterscen. Den ligger intill sjön Fryken och Rottneros park strax söder om Sunne.

Scenografen Lars Jacob Jakobsson har ritat och byggt om ladan till en teaterscen inspirerad av Shakespeares Elizabethanska scener.

Sedan starten med Nils Holgersson 1999 har en rad succéer avlöst varandra. Vackra, tänkvärda, förunderliga, färgsprakande föreställningar med inspiration från folklig musik, dans och berättarkonst: Kejsaren av Portugallien (2000), Gösta Berlings Saga (2001 – utvald till teaterbiennalen), Ljuset (2002), Hemsöborna (2003), Romeo & Julia (2004), Fröken Julie (2005), Peer Gynt (2006), En Herrgårdssägen (2007 – utvald till teaterbiennalen), Bannlyst (2008), Kalevala (2009), En midsommarnattsdröm (2010), Gösta Berlings Saga (2011), Misantropen (2012), Nils Holgersson (2013, 2014), Lomjansguten (2015), Löwensköldska ringen (2016) och nu 2017 är det dags för Charlotte Löwensköld att ta plats på Berättarladans scen.

Sedan 2010 är Bo Jonzon ansvarig för scenografi och ladarkitektur i BerättarLadan. Målet är ett scenrum så fritt att man kan byta miljöer med hjälp av skådespelarna, inte med scenografier som låser fantasin.

-Vi ville ha ett varmt rum som får publiken att känna sig som om man satt runt en lägereld, säger Leif Stinnerbom. Vänliga träslag, från träd som har vuxit här. BerättarLadan är ett ruralt rum.

BerättarLadan rymmer 500 åskådare och besöks varje år av c:a 25 000 personer. Utöver föreställningarna är BerättarLadan något att upptäcka i sig.

Sedan 2010 finns i Berättarladans södra del en utställning som visar ett hundratal av Inger Hallström Stinnerboms kostymer, tillsammans med Torbjörn Alströms masker och Lars Jacob Jakobssons rekvisita och dekorelement. I utställningen kan man också få en stunds stilla meditation och lyssna till de gångna årens teatermusik, innan man gör entré till kvällens föreställning.

I Berättarladan finns också ett café som har öppet i anslutning till föreställningarna.

Ännu en gång faller jag pladask för Berättarladan som byggnad, denna förunderliga blandning av träkyrka, gammalt fartygsskrov och Drottningholmsteater. Den har en närmast sakral rymd, en magnifik enkelhet och en resonansbotten som är unik.
Lars Ring SvD

Kostymutställningen

Nu kan man återse Akka från Kebnekaise, Kejsarn av Portugallien, Peer Gynt, Väinämöinen, Sven Elversson, Romeo och Julia och många andra som dansat förbi under de år som Västanå Teater funnits i Berättarladan.

Ett hundratal av Inger Hallström Stinnerboms kostymer från samtliga uppsättningar finns att beskåda, tillsammans med Torbjörn Alströms masker, Lars Jacob Jakobssons rekvisita och dekorelement.

Här kan man också få en stunds stilla meditation och lyssna till de gångna årens teatermusik, innan man gör entré till kvällens föreställning. Utställningen har formgivits av Bo Jonzon och är ljussatt av Daniel Kullman. Ulrika Lundgren har varit utställningstekniker.

Inger Hallström Stinnerbom är som kostymskapare avgörande för det som händer på scenen.
Maria Schottenius, DN 2010

Här får kostymmakare Inger Hallström Stinnerbom utlopp för all sin skaparkraft. Hon visualiserar myterna in i minsta detalj. Aldrig tidigare har vi väl sett något liknande på en svensk scen när det gäller sköna och även skräckinjagande kostymer.
Lennart Mattisson, Nerikes Allehanda. 2009

Inger Hallström Stinnerboms dräkter är ett mirakel. De är vackra, de är betydelseladdade och underbart välgjort: Det är siden och råsiden och en massa annat som hon har förvandlat till konst.
Mats Dahlberg NWT 2006

Bilder

Övrig information

VÄSTANÅ TEATER

Vuxna - 435 kr, med mat 590 kr
Barn upp till 15 år - 350 kr, med mat 505 kr

För att boka biljetter ENKELT - klicka till höger i den svarta linjen - på:
"Hjälp mig hitta de bästa platserna"
Välj sedan vilka biljetter du önskar och klicka på "SÖK BILJETTER"


Önskar ni hjälp med att göra er bokning?
Ring Scalateatern 054-190080 eller Ticketmaster 0771-707070

Det går också att skicka bokningsförfrågningar
enkelt via detta BOKNINGSFORMULÄR

Eller skicka ett mail till biljettkassan
biljett@scalateatern.com