Säkerhetskontroll

Rutan behöver klickas i så att vi kan garantera att bokning av biljetter inte görs av ett automatiskt program. Bokning av biljetter fungerar mest optimalt om du har en uppdaterad version av din webbläsare.

Något gick fel. Testa att ladda om sidan på nytt.

Dina biljetter kan fortfarande vara lediga. Klicka på uppdatera och försök igen.

Fotoresa Japan

18 mar
2017
lör
13:00
Försäljningen är avslutad

Åldersgräns 18+

Tokyo

Försäljningsperiod:
Startar måndag, 16-12-12 10:26
Avslutas tisdag, 17-01-31 10:00

Evenemangsbeskrivning

Evenemangsbeskrivning

Fotoresa Japan – Ett land bortom drömmarna och fantasin. Vi tar dig med på en resa från mångmiljonstaden Tokyo till frusna Makaker, tranor, svanar samt havsörn vid packisen.
Tidigt på morgonen kommer Makakerna ner från berget och värmer sig i det 28 gradiga vattnet. Ett skådespel som är svårt att beskriva utan att upplevt det själv. Nyfikenheten är stor hos dessa apor. Om en i flocken intresserar sig för dig eller din kamera då är snart resten av de nyfikna Makakerna i närheten och vill posera framför just ditt objektiv. Efter en heldag med Snöaporna så bär resan av mot Tokyo för utforska mer ut av den Japanska kulturen. Vi beger oss ut på Tokyos gator för att dokumentera och uppleva denna fantastiska stad. På kvällen ger vi oss ut på kvällsfotografering som du sent kommer att glömma.

Vi flyger norrut till Hokkaido, en plats där du får chansen att bevittna ett rikt djurliv. Här finner vi världens största uggla, havsörn, svanar, tranor och hjortar. Vi kan få uppleva när tranorna dansar något du sent kommer att glömma. Hela upplevelsen är mäktig och man glömmer nästan bort att fotografera.

Vidare går resan norrut genom Hokkaidos fantastiska landskap. Vi reser i en minibuss vilket ger oss möjligheten att stanna på platser efter vägen. Vid Lake Kussharo stannar vi för att få med oss bilder på majestätiska svanar som radar upp sig som vi även fotograferar vi skymningen för bästa ljus.

Mot Shiretoko halvön där vi kommer att åka på flertalet kryssningar ut till packisen för att fotografera jättehavsörnen vid soluppgång och senare under morgonen. Med en vingbredd på hela 230cm i jämförelse med en vanlig havsörn på 130cm. Vid tiden för resan häckar den i de nordligaste delarna av Japan och då på denna ö. I sin svarta skrud och gula näbb blir det en härlig kontrast med snölandskapet där den gör den sig otroligt vacker. Det finns goda chanser att fotografera världens största uggla på natten.

Resan fortsätter sedan från de norra delarna av ön söderut och mot staden Nemuro. Vi utforskar Notsuke halvön och gör fotostopp på vägen mot Furen sjön. Här kommer vi att fotografera Havsörn vid olika utfodringsplatser. Det finns stor action potential när örnarna kommer ner för mat.

Under resans gång blir det tid till både bildvisning och samtal kring hur vi lyckas med att fånga Japan på bästa sätt. På kvällarna njuter vi av traditionell mat och diskuterar dagens upplevelser och fotografering. Det sägs att en Sushi inte är en sushi om den intas utanför Japan.Vi besöker:
Japansk makak ”Snöapa”
Tranor
Svanar
Havsörn
Landskap
Fishowl
Tokyo
Varma bad ”Onsen”
och mycket mer…


Förkunskaper:
Normalkondition
Vi rekommenderar att du har gått Steg 1 eller har liknande kunskaper.


Ingår:
Alla lokala transporter (ej flyg)
Aktiviteter enligt program
Två yrkesfotografer / kursledare
Bad i varma källor ”Onsen”
Helpension (Frukost, Lunch, Middag) *Förutom Tokyo ( 1 Lunch, 1 Middag)
10 nätter, del i dubbelrum


Ta med:
Egen digital systemkamera
Objektiv: Vidvinkel till supertele
Brännvidd upp till minst 500 mm rekommenderas
Stativ (EJ videsostativ)
Nd-filter (gråfilter)
Pol-filter
Fjärrkontroll / Trådutlösare
Ryggsäck eller bra väska att förvara utrustningen
Packlista kommer efter bokning av resa…


Tillval: ( Kontakta arrangören )
Hyr stativ
Köp Pol och Nd-filter
Hyr kamera


Ingår ej:
Flyg t/r Tokyo
Flyg t/r Kushiro
Tokyo (Lunch, Middag, Taxi eller andra personliga utgifter)
Enkelrum (Tillval: 5500 kr)
Dryck
Personliga utlägg
Försäkring

Max antal biljetter: 6
  • Onumrerad sittplats

    30040.00 SEK

    (inkl. 45.00 SEK avgift)

I priset är serviceavgiften inkluderad.

Din bokning

Bokningsinformation

Du har inte valt några biljetter
Biljetter
Ändra val till vänster
Biljetterna är ännu inte bokade
Max antal biljetter: 6