Säkerhetskontroll

Rutan behöver klickas i så att vi kan garantera att bokning av biljetter inte görs av ett automatiskt program.

Bokning av biljetter fungerar mest optimalt om du har en uppdaterad version av din webbläsare.

Något gick fel. Testa att ladda om sidan på nytt.

Dina biljetter kan fortfarande vara lediga. Klicka på uppdatera och försök igen.

Martin Hederos och Jesper Waldersten

18 feb
2017
lör
19:30

Vaksala Torg 1 753 75 UPPSALA

Försäljningsperiod:
Startar tisdag, 16-11-08 10:00
Avslutas lördag, 17-02-18 19:30

Reservationsperiod:
Startar tisdag, 16-11-08 10:00
Avslutas fredag, 17-02-17 18:00

Evenemangsbeskrivning

Evenemangsbeskrivning

Konsert nummer två i konsertserien signerad Martin Hederos blir en konsert med musik från Martins första riktiga soloskiva, som också släpps i samband med konserten. Skivan har kurerats av Sofia Karlsson och är inspelad under en intensiv period förra vintern. Martin beskriver det som en ”dagboksskiva” där de tio spåren beskriver ett par veckor i livet.

- Jag trivs i rollen som ackompanjatör, att sitta lite bakom. Men det har skett en process där jag vågat mer de sista åren. Mycket tack vare samarbetet med Sofia Karlsson, där duoformatet ”tvingat” mig att ta mer plats på scenen. Det har varit bra. Det har gjort att jag nu till slut gjort en soloskiva.

Konserten på Uppsala Konsert & Kongress kommer dessutom att visualiseras av konstnären Jesper Waldersten. Förutom att vara en uppskattad och ofta anlitad illustratör och satiriker på bland annat Dagens Nyheter har Jesper Waldersten gett ut flera hyllade böcker och ställt ut sin konst både i Sverige och internationellt. Han har också gjort flera skivomslag till Martins band Tonbruket. Till solokonserten är dock formerna mer fria och möjligheterna fler.

Martin Hederos om Jesper Waldersten
- Jesper är en sån jäkla kraft, han har funnits vid min sida som vän och vi har länge varit sugna på att göra något ihop. Här kände jag att jag kunde komma med något till honom som var intressant. Det var otroligt härligt att komma på det, där i trapphuset på UKK, att nu, nu kan jag och Jesper göra detta!

- Han har ett mörker och humor i en blandning som passar med musiken. Det var inga superglada dagar i mitt liv när skivan kom till och Jesper fångar komplexiteten som finns där i vardagen, i relationer, säger Martin.

Jesper Waldersten om Martin Hederos
Martin är ett urdjur. Hans elektriska spelsätt, kröken på nacken, svetten som glider likt jazz över tangenterna och nerven som löper genom hela hans ryggrad passar mig perfekt. Jag tror att Martin har en extra kota i nacken, ett redigt märgben, och det är därifrån han hämtar all sin klang.

- Det kommer bli mörkt. Det kommer bli ljuvligt.


Kortfattat om Martin Hederos
Husockupant* #1 2017 (läs mer på www.ukk.se)

Få musiker besitter förmågan att kasta sig mellan roller, instrument, stilar och sammanhang som Martin Hederos gör. Från världsturnerande rocker i Soundtrack of Our Lives till progressiv jazzpianist i ett av landets största jazzexporter Tonbruket till magnifika orkesterdundret Fire! Orchestra till flertalet uppmärksammade duoprojekt med namn som Mattias Hellberg och Sofia Karlsson. Förmodligen har du både sett och hört honom, fler gånger än du tror. Vi bjöd in Martin till Uppsala Konsert & Kongress, gav honom en nyckel och sa ”vill du ockupera huset?”. Resultatet är fem konserter under vårt jubileumsår. Fem konserter med helt olika innehåll och uttryck.

* Husockupant - person utan formell besittningsrätt för en byggnad bosätter sig i den eller använder den varaktigt. I juridiken kallas detta ibland för "besittningsrubbning" eller "olaga intrång". På UKK betyder det att en noga utvald person eller organisation får en nyckel, flyttar in i huset och inspireras av rummens möjligheter. Ett spännande, helt lagligt, intrång av kreativitet och utveckling.


Föreställningslängd:

Paus: Nej

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Musikens Hus Vänner

Max antal biljetter: 12
  • Parkett

    140.00-180.00 SEK

    (inkl. 20.00 SEK avgift)

  • Rullstolsplats

    140.00-180.00 SEK

    (inkl. 20.00 SEK avgift)

I priset är serviceavgiften inkluderad.

Uppsala Konsert & Kongress

Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14 600 kvadratmeter stort - det nya konsert- och kongresshuset står öppet och inbjudande i centrala Uppsala.
Den danska arkitektfirman Henning Larsen Tegnestue, som bland annat ritat operahuset i Köpenhamn, har utformat detta storslagna och arkitektoniskt utmanande byggnadsverk.
Uppsala Konsert & Kongress har fyra salar för konserter och kongresser med plats för 150 till 1141 personer: Stora salen, Sal B, Sal C samt Sal D.

Biljettkassan i Uppsala Konsert & Kongress är Ticnet-ombud. Vi säljer biljetter till konserter, shower, teaterföreställningar, idrottsevenemang etc över hela landet.
Bokade biljetter till Uppsala Konsert & Kongress kan hämtas ut hos Ticnetombud.

TicnetOmbud

Adress:
Postadress: 753 75 Uppsala
Besöksadress: Vaksala Torg 1, Uppsala

Telefon: 018-727 90 00
E-post: info@ukk.se
Webbplats: www.ukk.se

Ordinarie öppettider biljettkassa:
Måndag-fredag 10-18
Lördag 10-15
Samt 1,5 timme före konsert

För aktuell information, se www.ukk.se/Valkommen/Oppettider

Handikappresurser
Fyra rullstolsplatser + fyra medföljare. För bokning av rullstolsplatser, vänligen kontakta Uppsala Konsert & Kongress biljettkassa, telefon 018-727 90 00.

Sök biljetter

Tillbaka till klickbar arenalayout

Sök biljetter - låt oss föreslå de bästa lediga platserna eller välj pris och platser själv

Biljetterna är ännu inte bokade

Din bokning

Bokningsinformation

Du har inte valt några biljetter
Biljetter
Ändra val till vänster
Biljetterna är ännu inte bokade
Max antal biljetter: 12