Säkerhetskontroll

Rutan behöver klickas i så att vi kan garantera att bokning av biljetter inte görs av ett automatiskt program. Bokning av biljetter fungerar mest optimalt om du har en uppdaterad version av din webbläsare.

Något gick fel. Testa att ladda om sidan på nytt.

Dina biljetter kan fortfarande vara lediga. Klicka på uppdatera och försök igen.

Mat & Musik i Mörker

30 maj
2017
tis
18:00

Södermannagatan 27 11640 STOCKHOLM

Försäljningsperiod:
Startar fredag, 17-05-12 14:20
Avslutas måndag, 17-05-29 12:00

Evenemangsbeskrivning

Evenemangsbeskrivning

På den legala Svartklubben får du njuta av läcker mat, specialkomponerad musik och fantastiska sinnesupplevelser. Här får du rika möjligheter att utforska mat, dryck och underhållning på ett nytt sätt!

Hur fungerar det att kommunicera utan syn för dig och din grupp?

Fascineras av synskadade sjungande servitörer. Utmana dig själv och ät en unik måltid! Det här är garanterat en stark upplevelse med många nya dimensioner.

Skrämmande? Ingen fara. Det här mörkret är varmt och välkomnande!

Menyn hålls hemlig!

- 545 kr: Varmrätt. I priset ingår mörkerupplevelsen, underhållning och en varmrätt.
- 745 kr: Trerätters. I priset ingår mörkerupplevelsen, underhållning och en trerättersmeny.
- 1045 kr: Trerätters Deluxe. I priset ingår mörkerupplevelsen, underhållning, en trerättersmeny med välkomstdrink samt vin/öl, kaffe & avec!

OBS!
- Gäster som köpt biljett inkl varmrätt (545:-) är välkomna till Svartklubben kl 18:30

- Dryck köpes på plats.

Om du eller någon i ditt sällskap behöver specialkost kan ni boka det via vår hemsida
www.svartklubben.com eller direkt till e-post: specialkost@svartklubben.com

Detta måste göras senast 24 timmar innan eventet.

Max antal biljetter: 10
  • Onumrerad sittplats

    585.00-1090.00 SEK

    (inkl. 40.00-45.00 SEK avgift)

I priset är serviceavgiften inkluderad.

Info om Svartklubben

Tid 17.30-21.00
Lounge är öppen från 17.30

Hemsida:
www.svartklubben.com

Kontakt vid behov av specialkost, senast en dag före event:
Avvikande kost: maila till info@svartklubben.com


eller telefon 08-644 20 21

Vanliga frågor:

Vanliga frågor:
Är det verkligen kolsvart i restaurangen?
Ja, i rummet där middagen äger rum är det totalt mörkt. Det finns inget ljus alls och det är ju det som är själva poängen med Svartklubben. För att rummet ska förbi helt mörkt kommer du bli ombedd att avlägsna alla ljuskällor som klockor, mobiltelefoner osv… Men ljusa tankar är nödvändiga och definitivt tillåtna!

Går det att äta i totalt mörker? Spiller man ner sig?
När du befinner dig i mörkret kommer du mer eller mindre automatiskt att lita mer på hörsel, känsel, smak och lukt. Men då du är ovan vid att äta och dricka i totalt mörker dras tempot ner. Och det är bra! Det här gör att vare sig bord eller människor får så mycket mat eller dryck över sig som man kan tro.

Är alla servitörerna synskadade?
Ja. Synskadade personer är vana vid mörkret och är därmed bäst lämpade att göra jobbet i det här sammanhanget. Du blir blind i ca 2 timmar och det är av yttersta vikt att du verkligen kan lita på din servitör. För en liten stund får du gå in i livet som blind och då vill vi bjuda på goda sidor av att inte se genom musik som stimulerar hörseln och förstklassig mat till andra sinnen.

Kan man själv gå runt i det mörka rummet?
Besökare får inte själva gå omkring i det mörka rummet eftersom det kan försätta gäster och serveringspersonal i svåra situationer. Det är viktigt att minnas att ingen i rummet ser något och de fria gångytor som finns behövs för att bära fram mat och dryck eller för att ledsaga gäster. Och då kan kollisioner vara mycket olyckliga. Om du vill testa att gå omkring i mörkret vid något tillfälle, se till att din servitör är med på noterna och därmed kan assistera om du behöver hjälp.

Hur tar man kontakt med sin servitör?
Den servitör som har hand om det bord du sitter vid berättar sitt namn. Så fort du behöver hjälp eller vill fråga något ropar du servitörens namn så får du den hjälp du behöver.

Är kockarna blinda? Är köket mörkt?
Kockarna är inte blinda och kökets mat och lampor är fullständigt lysande.

Vad är det för mat som serveras?
Det är en specialkomponerad meny som är speciellt framtagen för Svartklubben. Kockarna har tagit fram en komposition som ska ge smaklökarna det lilla extra.

Kan man få specialmat om man är allergiker eller behöver specialmat av annat skäl?
Självklart har vi förutom den vanliga menyn alternativ för vegetarianer, veganer, gluten och laktosintoleranta osv. Det är av yttersta vikt att man ska kunna känna sig trygg med sitt matintag på Svartklubben. Det är viktigt att du mailar eller ringer Svartklubben innan ditt besök och berättar om dina behov av specialmat så löser vi det.

Är det mörkt på toaletterna?
Nej. Våra toaletter är belägna i ljus.

Kan man gå på toaletten under mörkerdelen på Svartklubben? Vi rekommenderar att alla går på hemlilghuset innan de går in i mörkret. Men du ska inte sitta och hålla dej hela kvällen, för du vet ”Nöden har ingen lag”. Då ledsagar din servitör dig till detta viktiga ställe.

Är det ofta som människor inte klarar av mörkret?
Det är inte så vanligt att någon känner sig så pass obekväm med mörkret att de måste gå ut i ljuset igen! I början kan det vara lite skrämmande, men det blir mer och mer njutbart ju längre kvällen går och ju mer du slappnar av. Våra servitörer har lång erfarenhet av att leva som synskadade och kan skapa trygghet och ge den vägledning som du eventuellt kan tänkas behöva. Men det finns några som inte klarar mörkret och då lotsar vi ut personen i ljus där den kan inta sin måltid i våran lounge.

Hur länge är man inne i det mörka rummet?
En genomsnittlig besökare tillbringar två timmar i det mörka rummet. Det är nödvändigt för att den här uplevelsen tar lite tid att ta in. Du ska gå igenom olika faser av anpassning till den nya situationen och för att du ska till fullo kunna börja iakta utökningen av de fyra återstående sinnena.

Hur många platser finns på Svartklubben?
Det finns 60 platser i den mörka matsalen och 15 platser i loungen.

Kan vi ta våra barn med oss?
Ja. Barn är välkomna. Vår erfarenhet är att det har fungerat bra för barn att medverka vid mörkerserveringar.

Sök biljetter

Sök biljetter - låt oss föreslå de bästa lediga platserna eller välj pris och platser själv

Biljetterna är ännu inte bokade