Säkerhetskontroll

Rutan behöver klickas i så att vi kan garantera att bokning av biljetter inte görs av ett automatiskt program. Bokning av biljetter fungerar mest optimalt om du har en uppdaterad version av din webbläsare.

Något gick fel. Testa att ladda om sidan på nytt.

Dina biljetter kan fortfarande vara lediga. Klicka på uppdatera och försök igen.

MIKE PORTNOY’S SHATTERED FORTRESS

02 jul
2017
sön
20:00

Åldersgräns 18+

Jörgen Kocksgatan 7A MALMÖ

Försäljningsperiod:
Startar fredag, 17-04-07 14:00
Avslutas söndag, 17-07-02 16:30

Evenemangsbeskrivning

Evenemangsbeskrivning

MIKE PORTNOY’S SHATTERED FORTRESS

Progressive Circus presenterar oerhört stolt ett exklusivt Nordenbesök från en av den progressiva rockens främsta profiler – Mike Portnoy. Med ett fåtal spelningar i Europa turnerar han för första och enda gången med sin all-star-lineup ”Mike Portnoy’s Shattered Fortress”, som framför Dream Theaters ”12-step suite” i sin helhet, ihop med övriga Dream Theater-favoriter som han skrivit texten till.

Mike Portnoy är mest känd som den legendariske trummisen och medgrundaren i prog metal-bandet Dream Theater från 1985 till 2010. Han är även med i eller har varit med i band som Twister Sister, Transatlantic, Avenged Sevenfold, Flying Colors, The Winery Dogs och The Neal Morse Band. På meritlistan finns 30 utmärkelser från Modern Drummer, samt epitetet årets trummis enligt Metal Hammer, Revolver, Drum! och just Modern Drummer, utöver att Rhythm utnämnde honom till tidernas femte bästa trummis.

När Mike firade 50 år genom att ta värdskapet för mastodontprogkryssningen Cruise to the Edge 2017 satte han ihop ”Mike Portnoy’s Shattered Fortress” som en av headliner-akterna. Bandet som består av medlemmar från Haken och The Neal Morse band framförde då för första gången ”the 12 step suite” i sin helhet - de fem låtar som är utspridda på albumen från Six Degrees of Inner Turbulence (2002) till Black Clouds & Silver Linings (2009) och som är baserade på hans egen behandling enligt Anonyma Alkoholisters 12-stegsmetod för att bli fri från sitt alkoholmissbruk.

Den uppskattade konserten ledde till bokningar som headliner på Europas två främsta progfestivaler Night of the Prog samt Be Prog my friend, och ytterligare åtta datum på kontinenten. Dock kunde vi inte låta Skandinavienpubliken bli utan denna ultimata prog metalupplevelse, och bokade därför in ett Malmöbesök på en ledig dag mellan Paris och Luxemburg. Mike skriver själv att konserterna är ”once in a lifetime events” för sina fans och ska inte ses som ett nytt band eller projekt. Han har heller ingen avsikt att återvända till Dream Theatermaterial efter Shattered Fortress-turnén.

Som förband spelar Next to None med bland annat Mikes son Max på trummor, med fanan högt buren för att leda progressiv metal in i framtiden.


Hjärtligt välkommen till Slagthuset för att dela denna upplevelse med oss!!! =)

Marcus & Anna,
Kulturpunkten / Progressive Circus

Max antal biljetter: 10
  • Parkett Rad 1-20

    565.00 SEK

  • Parkett Rad 21-29

    465.00 SEK

  • Parkett Rad 30-38

    365.00 SEK

I priset är serviceavgiften inkluderad.

Slagthuset, Malmös Nöjeshjärta

Slagthuset är precis som namnet antyder gamla slakthuslokaler i centrala Malmö som sedan många år tillbaka används till konserter, event och mässor.

Vår teater rymmer 925 sittande gäster där man ser och hör bra på alla platser.

Mat & Dryck

Vi öppnar in till våra barer och restaurang två timmar innan eventet.

Vill ni äta i vår restaurang rekommenderar vi att du bokar bord via mail: bokabord@slagthus.se

Vår meny hittar ni här

Garderob

Det är obligatorisk garderob för jackor och väskor p.g.a. brandföreskrifter.

Kom i tid för att slippa köa i garderoben, det finns också möjlighet att betala garderoben i förväg vid ditt biljettköp.

Handikappanpassning

Vi har platser inne i salongen som är avsedda för rullstolar, dessa är dock begränsade.

Det är viktigt att du uppger vid bokning att du vill boka en sådan. En ledsagare får följa med gratis på samma biljett.

Bokning av rullstolsplats sker via Ticketmaster callcenter 077-170 70 70.

Rullstolsanpassad toaletter finns i anslutning till teatersalongen.

Kommunikation & parkering

Slagthuset ligger bara ett par minuter iväg från Malmö Centralstation, för mer information hur man tar sig dit: www.skanetrafiken.se

Det finns gott om parkeringsmöjligheter runt omkring Slagthuset.