Säkerhetskontroll

Rutan behöver klickas i så att vi kan garantera att bokning av biljetter inte görs av ett automatiskt program. Bokning av biljetter fungerar mest optimalt om du har en uppdaterad version av din webbläsare.

Något gick fel. Testa att ladda om sidan på nytt.

Dina biljetter kan fortfarande vara lediga. Klicka på uppdatera och försök igen.

MIO MIN MIO

26 aug
2017
lör
20:00

Åldersgräns 8+

Rottneros park 14 68694 ROTTNEROS

Försäljningsperiod:
Startar torsdag, 17-04-13 10:00
Avslutas lördag, 17-08-26 20:00

Reservationsperiod:
Startar torsdag, 17-04-13 10:00
Avslutas lördag, 17-08-26 20:00

Evenemangsbeskrivning

Evenemangsbeskrivning

Mio min Mio

Efter Astrid Lindgren
Regi: Jakob Hultcrantz Hansson
Förlag: Nordiska ApS, Köpenhamn.

På en bänk i en park sitter en ensam pojke. Ett hotfullt höstmörker omsluter honom. En gatlykta lyser. Nästa beslut han tar kommer förändra hans liv.

”Om inte vägen vore så mörk ändå. Om inte bergen vore så svarta och om vi inte vore så små och ensamma.”


Unga Västanå berättar en mörk, gripande och spännande berättelse för de lite äldre barnen. En berättelse i den härliga spelstil som kommit att bli Västanå Teaters signum. Med ett ärligt, förhöjt skådespeleri i rörelse och dans. Med fantasieggande kostymer och nykomponerad musik.

Sexton barn i de bärande rollerna. Fyra musiker och en skådespelare från Västanå Teaters ensemble.

Vi tänder eldkorgar i sensommarkvällen och välkomnar dig till en oförglömlig kväll med ett äventyr som älskats av barn och vuxna världen över i mer än sextio år.

En berättelse om mod som besegrar rädsla och som förvandlar evig natt till livets morgon.

Föreställningen har premiär på ”Loftet”, BerättarLadans nya scen, lördagen den 19 augusti 2017.

Från 8 år i målsmans sällskap.
Föreställningen är ca 1 timme lång.

Vid bokning av skolföreställningar eller vid frågor kring tillgänglighet, kontakta marjo@vastanateater.se
Läs mer om föreställningen och Unga Västanå på www.vastanateater.se Där finns också information om öppettider i kostymutställningen, butiken och caféet i BerättarLadan.

Med stöd av Allmänna Arvsfonden, Sunne kommun, Region Värmland, Kulturrådet

Max antal biljetter: 15
  • CAT1

    120.00-225.00 SEK

    (inkl. 20.00-25.00 SEK avgift)

I priset är serviceavgiften inkluderad.

Berättarladan

BerättarLadan är Värmlands största lada ombyggd till teaterscen. Den ligger intill sjön Fryken och Rottneros park strax söder om Sunne.

Scenografen Lars Jacob Jakobsson har ritat och byggt om ladan till en teaterscen inspirerad av Shakespeares Elizabethanska scener.

Sedan starten med Nils Holgersson 1999 har en rad succéer avlöst varandra. Vackra, tänkvärda, förunderliga, färgsprakande föreställningar med inspiration från folklig musik, dans och berättarkonst: Kejsaren av Portugallien (2000), Gösta Berlings Saga (2001 – utvald till teaterbiennalen), Ljuset (2002), Hemsöborna (2003), Romeo & Julia (2004), Fröken Julie (2005), Peer Gynt (2006), En Herrgårdssägen (2007 – utvald till teaterbiennalen), Bannlyst (2008), Kalevala (2009), En midsommarnattsdröm (2010), Gösta Berlings Saga (2011), Misantropen (2012), Nils Holgersson (2013, 2014), Lomjansguten (2015) och nu 2016 är det dags för Löwensköldska ringen att ta plats på Berättarladans scen.

Sedan 2010 är Bo Jonzon ansvarig för scenografi och ladarkitektur i BerättarLadan. Målet är ett scenrum så fritt att man kan byta miljöer med hjälp av skådespelarna, inte med scenografier som låser fantasin.

-Vi ville ha ett varmt rum som får publiken att känna sig som om man satt runt en lägereld, säger Leif Stinnerbom. Vänliga träslag, från träd som har vuxit här. BerättarLadan är ett ruralt rum.

BerättarLadan rymmer 500 åskådare och besöks varje år av c:a 25 000 personer. Utöver föreställningarna är BerättarLadan något att upptäcka i sig.

Sedan 2010 finns i Berättarladans södra del en utställning som visar ett hundratal av Inger Hallström Stinnerboms kostymer, tillsammans med Torbjörn Alströms masker och Lars Jacob Jakobssons rekvisita och dekorelement. I utställningen kan man också få en stunds stilla meditation och lyssna till de gångna årens teatermusik, innan man gör entré till kvällens föreställning.

I Berättarladan finns också ett café som har öppet i anslutning till föreställningarna.

Ännu en gång faller jag pladask för Berättarladan som byggnad, denna förunderliga blandning av träkyrka, gammalt fartygsskrov och Drottningholmsteater. Den har en närmast sakral rymd, en magnifik enkelhet och en resonansbotten som är unik.
Lars Ring SvD

Kostymutställningen

Nu kan man återse Akka från Kebnekaise, Kejsarn av Portugallien, Peer Gynt, Väinämöinen, Sven Elversson, Romeo och Julia och många andra som dansat förbi under de år som Västanå Teater funnits i Berättarladan.

Ett hundratal av Inger Hallström Stinnerboms kostymer från samtliga uppsättningar finns att beskåda, tillsammans med Torbjörn Alströms masker, Lars Jacob Jakobssons rekvisita och dekorelement.

Här kan man också få en stunds stilla meditation och lyssna till de gångna årens teatermusik, innan man gör entré till kvällens föreställning. Utställningen har formgivits av Bo Jonzon och är ljussatt av Daniel Kullman. Ulrika Lundgren har varit utställningstekniker.

Inger Hallström Stinnerbom är som kostymskapare avgörande för det som händer på scenen.
Maria Schottenius, DN 2010

Här får kostymmakare Inger Hallström Stinnerbom utlopp för all sin skaparkraft. Hon visualiserar myterna in i minsta detalj. Aldrig tidigare har vi väl sett något liknande på en svensk scen när det gäller sköna och även skräckinjagande kostymer.
Lennart Mattisson, Nerikes Allehanda. 2009

Inger Hallström Stinnerboms dräkter är ett mirakel. De är vackra, de är betydelseladdade och underbart välgjort: Det är siden och råsiden och en massa annat som hon har förvandlat till konst.
Mats Dahlberg NWT 2006

Bilder

Sök biljetter

Sök biljetter - låt oss föreslå de bästa lediga platserna eller välj pris och platser själv

Biljetterna är ännu inte bokade

Övrig information

BILJETTER

Dessa biljetter kan köpas online här, eller via
Scalateaterns kassa – tel. 054-190080

Det går också att skicka bokningsförfrågningar
enkelt via vårt BOKNINGSFORMULÄR

Eller skicka ett mail till vår biljettbokning:
biljett@scalateatern.com