Säkerhetskontroll

Rutan behöver klickas i så att vi kan garantera att bokning av biljetter inte görs av ett automatiskt program.

Bokning av biljetter fungerar mest optimalt om du har en uppdaterad version av din webbläsare.

Något gick fel. Testa att ladda om sidan på nytt.

Dina biljetter kan fortfarande vara lediga. Klicka på uppdatera och försök igen.

Nina - a story about me and Nina Simone

04 mar
2017
lör
19:00

Skeppsbrogatan 17 972 33 LULEÅ

Försäljningsperiod:
Startar onsdag, 16-10-12 13:00
Avslutas lördag, 17-03-04 19:00

Reservationsperiod:
Startar onsdag, 16-10-12 13:00
Avslutas lördag, 17-03-04 18:00

Evenemangsbeskrivning

Evenemangsbeskrivning

Lördagen den 4 mars kommer föreställningen ”Nina a story about me and Nina Simone” till Kulturens hus. Det här är en föreställning om Nina Simone. Och om regissören, sångerskan och skådespelaren Josette Bushell-Mingo. Genom att spegla sitt liv och artisteri i Ninas levnadsöde och musik skapar Josette en dubbelexponering som vibrerar genom årtiondena.

Föreställningen tar avstamp under året 1964 – då hoppet var starkt och amerikanska medborgarrättsrörelsen stod på sin topp – till en tuff nutid där svartas utanförskap är större än någonsin, även i Sverige. Vi följer Josettes och Ninas tuffa, smärtsamma beslut. Vi tar del av hopp och drömmar, sorg och framgång. Hur fattade artisten Nina sina beslut? Vad kostade de? Hur vågade hon? Vad har förändrats sedan dess - har det blivit bättre? Genom text, musik och sång tar vi del av två kvinnors hopp, drömmar, sorg och framgång.

Josette Bushell–Mingo är regissör, sångerska och skådespelare. Hon har bl a arbetat för The Royal Shakespeare Company och nominerats till Laurence Olivier-priset för rollen som Rafiki i musikaluppsättningen av Lejonkungen. 2007 tilldelades hon Brittiska imperieorden OBE: Most Excellent Order of the British Empire - for Services to the Arts. Josette Bushell-Mingo är konstnärlig ledare för Riksteaterns Tyst Teater och år 2012 tilldelades hon Stockholm stads kulturpris där hon fick hederspriset i kategorin scenkonstnär. Året efter, 2013 Sveriges Dövas Riksförbunds utmärkelse. Josette var senast aktuell på Riksteatern som regissör för En druva i solen av Lorraine Hansberry, en uppsättning som hyllas i svensk och internationell press.

För regin står Dritëro Kasapi. Han utbildades vid The Faculty of Dramatic Arts i Skopje där han bildade Children´s Theatre Centre. Under åren 2005 till 2008 var han konstnärlig ledare för Gottsunda Teater utanför Uppsala. Han har regisserat många framgångsrika uppsättningar, exempelvis De onda (2008) på Göteborgs stadsteater, Enron (2010) på Örebro länsteater, Martyrer (2013) på Stockholms stadsteater, Folkets fiende (2015) i Malmö och senast rosade Lampedusa på Stockholm Stadsteater.

Josette är uppbackad av tre musiker på scenen.

Föreställningen ges på engelska och är ett samarbete mellan Riksteatern och Unity Theatre i Storbritannien.

Längd: 1 h 20 min
Arr: Kulturens hus i samarbete med Luleå Riksteaterförening

Max antal biljetter: 15
  • Främre parkett

    250.00 SEK

    (inkl. 25.00 SEK avgift)

  • Parkett

    250.00 SEK

    (inkl. 25.00 SEK avgift)

I priset är serviceavgiften inkluderad.

Lilla salen

Lilla konsertsalen är ett i grunden dämpat rum men är utrustad med en s.k. elektroniskt varierbar akustik vilket ger en mycket stor flexibilitet vid användningen av salen. Ingångarna till salen ligger två våningar över markplanet. Upp till 300 personer får plats på antingen teleskopgradäng eller i valfri plangolvsmöblering. Även här finns möjlighet att variera ljuset från dagsljus till mörker.

Boka biljett till evenemang i Lilla salen
När du bokar din/dina biljett/er till ett evenemang i Lilla salen, kan du på ticketmaster.se se om det är sittande eller stående publik. Om evenemanget är numrerat kan det vara bra att veta att rad A-E är extrarader som står plant på golvet. Extrarader sätts in om parketten blir fullbokad och därför kan vi inte garantera att du får sitta längst framme vid scen om du väljer rad 1 på parketten. Kontakta biljettkassan på Kulturens hus om du har funderingar kring platser, tel: 0920-455900.

Varmt välkommen till Kulturens hus i Luleå!

Sök biljetter

Tillbaka till klickbar arenalayout

Sök biljetter - låt oss föreslå de bästa lediga platserna eller välj pris och platser själv

Biljetterna är ännu inte bokade

Din bokning

Bokningsinformation

Du har inte valt några biljetter
Biljetter
Ändra val till vänster
Biljetterna är ännu inte bokade
Max antal biljetter: 15