Säkerhetskontroll

Rutan behöver klickas i så att vi kan garantera att bokning av biljetter inte görs av ett automatiskt program. Bokning av biljetter fungerar mest optimalt om du har en uppdaterad version av din webbläsare.

Något gick fel. Testa att ladda om sidan på nytt.

Dina biljetter kan fortfarande vara lediga. Klicka på uppdatera och försök igen.

Opera Finalmente!

25 apr
2017
tis
19:00

Försäljningsperiod:
Startar torsdag, 16-06-16 10:00
Avslutas tisdag, 17-04-25 16:30

Reservationsperiod:
Startar fredag, 16-06-17 10:00
Avslutas tisdag, 17-04-25 16:30

Evenemangsbeskrivning

Evenemangsbeskrivning

Konserten kommer att bjuda på stor dramatik i form av finalpartier ur några av världens mest älskade operor. Vi kan utlova starka känslor, tragiska avsked och ond bråd död. Ja, myten om att alla dör i operans värld besannas i denna konsert. Förbered dig på följande, Otello är svartsjuk och mördar sin hustru och tar sitt eget liv.

Tosca instruerar Cavaradossi i konsten att dö på ett trovärdigt vis då han ska skenavrättas. Tosca berömmer sin älskade då han faller ihop, dock avrättas han på riktigt. Tosca blir förkrossad, slänger sig ut från Castel Sant´Angelo och dör.

Ramades döms till döden för landsförräderi. Han skall levande begravas i en krypta. Där upptäcker han, i mörkret, sin älskade Aida. Vi får följa deras dramatiska väg mot döden.

I Giordanos opera Andrea Chénier befinner vi oss i den franska revolutionen. Chénier döms till döden på falska anklagelser. Maddalena, hans älskade, mutar en vakt, så att även hon sätts upp på de dödsdömdas lista för att få dö tillsammans med sin stora kärlek.

Ann-Christin Larsson har tidigare gästat Borås Symfoniorkester. Hon är verksam vid de stora operascenerna i Sverige och gästspelar även utomlands. Hon har med stor framgång kreerat roller av bl.a. Bizet, Mozart, Puccini, Stravinsky och Verdi.

Mario Diaz är bördig från Chile och har studerat vid Operahögskolan i Stockholm för bl.a. Nicolai Gedda. Diaz har en bred repertoar med ett visst specialintresse för den sena romantiken och verismen. 2009 utsågs han till professor vid Mozarteum i Salzburg.

Solister:
Ann-Christine Larsson, sopran
Mario Diaz, tenor
Solister från Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Dirigent:
Joachim Gustafsson

Program
U. Giordano - Slutscen ur Andrea Chénier
G. Verdi - Slutscen ur Aida & Otello
G. Puccini - Slutscen ur Tosca

Rullstolsplatser köpes på Borås Turistbyrå, tel 033-35 70 90

Biljetter kan även köpas kontant vid entrén på Åhaga konsertdagen.

www.borassymfoniorkester.se

Max antal biljetter: 15
  • Parkett

    0.00-320.00 SEK

    (inkl. 0.00-25.00 SEK avgift)

  • Läktare

    0.00-320.00 SEK

    (inkl. 0.00-25.00 SEK avgift)

I priset är serviceavgiften inkluderad.