Säkerhetskontroll

Rutan behöver klickas i så att vi kan garantera att bokning av biljetter inte görs av ett automatiskt program. Bokning av biljetter fungerar mest optimalt om du har en uppdaterad version av din webbläsare.

Något gick fel. Testa att ladda om sidan på nytt.

Dina biljetter kan fortfarande vara lediga. Klicka på uppdatera och försök igen.

The Jesus & Mary Chain

08 okt
2017
sön
20:00

Åldersgräns 18+

Torkel Knutssons Gatan 2 STOCKHOLM

Försäljningsperiod:
Startar måndag, 17-04-24 10:00
Avslutas söndag, 17-10-08 23:00

Evenemangsbeskrivning

Evenemangsbeskrivning

The Jesus and Mary Chain

Få band har varit så inflytelserika som The Jesus and Mary Chain och nu är det äntligen klart – i höst gästar de skotska indielegendarerna Sverige med sitt första album på nitton år, likväl som en diskografi som är få förunnat.

Med influenser från bland andra The Stooges, Ramones, Einstürzende Neubaten och The Shangri-Las bildade bröderna Jim och William Reid vad som skulle bli en av åttio- och nittiotalens mest hyllade akter i East Kilbride 1983. Med debuten Psychocandy etablerade de sig omedelbart och albumet nämns regelbundet som bland de starkaste debutsläppen genom tiderna, med en kreativitet och ombytlighet som har kommit att följa bröderna genom karriären.

Det går inte att överskatta hur mycket The Jesus and Mary Chain har betytt för alternativ musik genom åren – både genom de otaliga band de influerat med sitt karakteristiska sound, men även då deras tidiga framgång lade grunden för Alan McGees skivbolag Creation Records, som kom att ge världen band som My Bloody Valentine, Oasis och Super Furry Animals.

Efter att till slut ha splittrats 1998 slöt bröderna Reid åter fred 2007 och återförenades på Coachella samma år. Men det är först nu, 10 år senare, som de bjuder på ny musik i form av Damage and Joy som spelades in med producenten Youth och släpptes tidigare i år till hyllningar världen över.

I oktober står de på svensk scen för första gången sen återföreningen. En av konserthöstens absoluta höjdpunkter.


Biljettsläpp: Måndag 24 april kl 10.00

Åldersgräns: 18 år

Insläpp: 19:00
Starttid: 20:00


Arrangör: www.luger.se

Max antal biljetter: 10
  • Ståplats

    485.00 SEK

    (inkl. 35.00 SEK avgift)

I priset är serviceavgiften inkluderad.

Sök biljetter

Sök biljetter - låt oss föreslå de bästa lediga platserna eller välj pris och platser själv

Biljetterna är ännu inte bokade