Säkerhetskontroll

Rutan behöver klickas i så att vi kan garantera att bokning av biljetter inte görs av ett automatiskt program. Bokning av biljetter fungerar mest optimalt om du har en uppdaterad version av din webbläsare.

Något gick fel. Testa att ladda om sidan på nytt.

Dina biljetter kan fortfarande vara lediga. Klicka på uppdatera och försök igen.

VÄRMLÄNNINGARNA

02 jul
2017
sön
14:00

RANSÄTER

Försäljningsperiod:
Startar lördag, 16-10-01 11:00
Avslutas söndag, 17-07-02 14:00

Evenemangsbeskrivning

Evenemangsbeskrivning

Sofia Karlsson är nya Anna i sommarsuccén Värmlänningarna i Ransäter. Operasångaren Ole Aleksander Bang gör sitt fjärde år som Erik och tillsammans utgör de kärleksparet i den färgstarka och klassiska berättelsen om rike bondsonen Erik och torparflickan Anna. Olof Wretling gör sitt fjärde år som spelets rosade regissör.

Kärleksdramat Värmlänningarna har spelats sedan 1954 på den natursköna hembygdsgården i Ransäter, sex mil norr om Karlstad. Skådeplatsen är amfiteatern ”Gropa” med sina tusen sittplatser i närheten av Klarälvens strand. Under årens lopp har flera kända personer haft bärande roller, bland andra Håkan Hagegård som Erik och Anna-Lotta Larsson som Anna. Förra året gjorde Lisa Miskovsky musikaldebut som Anna och produktionen nådde publikrekord med nära åttio procent sålda biljetter. I sommar spelas totalt fem föreställningar. Premiären sker som alltid på midsommarafton.

- Det känns så kul och spännande att kunna presentera Sofia som årets Anna i Värmlänningarna. Jag kan redan höra Sofia och Ole sjunga tillsammans i de värmländska skogarna, säger regissören Olof Wretling.

- Värmlänningarna vilken ära! utbrister Sofia Karlsson. Att kliva in i Annarollen, jag är mycket nervös och samtidigt helt förväntansfull inför att vara med. Såklart är Olof Wretling en stor anledning till glädjen att vara med också, fortsätter hon.
Du är en välkänd artist på Ransätersstämman, hur känns det att komma till Ransäter i en annan roll?

- Platsen Ransäter är betydelsefull för mig. Jag älskar den. Den står för livsglädje och spelfest. Nu får jag möjlighet att bo och jobba på en av världens finaste platser.
Vilka förväntningar har du inför sommarens föreställningar?

- Jag förväntar mig att alla ska jobba hårt och ha roligt! Sen önskar jag mig klart väder, väldigt lite mygg och massa publik förstås, hälsar Sofia Karlsson.

Folklustspelet Värmlänningarna
Värmlänningarna är en färgstark kärlekshistoria om den rike bondsonen Erik och den fattiga torparflickan Anna. Paret är innerligt förälskade men en infekterad familjefejd står i vägen för deras kärlek. Berättelsen skrevs av Ransäterssonen Fredrik August Dahlgren år 1845. Länge var Värmlänningarna den mest spelade uppsättningen på Stockholmsoperan med sammanlagt 839 föreställningar och under många år direktsändes den i radion på annandag jul. I Ransätersuppsättningen ingår ett tjugotal skådespelare och artister, musiker ur Wermland Operas Orkester och en stor ensemble med amatörskådespelare i alla åldrar.

Föreställningar
Midsommarafton 23 juni 2017, kl. 14.00 (premiär!)
Midsommardagen 24 juni 2017, kl. 14.00
Söndag 25 juni 2017, kl. 14.00 – nyhet!
Lördag 1 juli 2017, kl. 14.00 – populär för bussar/grupper!
Söndag 2 juli 2017, kl. 14.00


Hela midsommarfirandets program hittar du på vår hemsida www.ransater.com

Rabatt för Grupper, minst 10 pers: 300kr/st - Detta bokas endast på Scalateatern 054-190080

Biljetter: Scalateatern 054-190080
Längd: 3:05 min inkl. 40 min paus.

Max antal biljetter: 50
  • Parkett

    50.00-350.00 SEK

    (inkl. 10.00-30.00 SEK avgift)

I priset är serviceavgiften inkluderad.

*

Välj en av Informationssidorna ovan!

Biljetter

Biljetter kan köpa här på ticnet.se och på
Scalateatern i Karlstad, telefon 054-190080
www.scalateatern.com

Lunchbuffé på Värdshuset

Värdshuset på Hembygdsgården erbjuder lunchbuffé innan föreställningarna. Lunchbuffén serveras mellan kl. 11.30 och 13.30 i god tid innan spelet. Buffén består av sillbord till förrätt och karréstek till varmrätt samt kaffe och kaka efter maten. Anmäl vegetarisk kost eller eventuella allergier vid bokningen.
Pris: 150 kr/person.
Maten bokas i förväg. Det görs direkt hos Maria Thorsdotter, Värdshuset på Ransäters Hembygdsgård. Matbokningen är bindande.

Bokningstelefon: 0705-242 920

Bekvämlighet på teatern

"Gropa" är en amfiteater utomhus med numrerade sittplatser där raderna är gräsbeklädda. Föreställningen har aldrig ställts in utan spelas i alla väder och besökarna rekommenderas att rusta sig för både sol och regn.
Det finns sittunderlag att låna, men ta gärna med en filt. För att inte skymma sikten för andra gäster är campingstolar och paraplyer inte tillåtna.
På hembygdsgården finns kafé, korvkiosk och en gammaldags handelsbod. Här kan publiken köpa enklare fika. Man kan också ta med egen picknickkorg och duka upp i gräset.

Hörslinga saknas på teatern. Handikapplatser finns, ange vid biljettbokningen. Handikapplatser samt ledsagarplatser bokas via Scalateatern i Karlstad, telefon 054-19 00 80.

Hembygdsgården i Ransäter

Frågor om Hembygdsgården i Ransäter och dess verksamhet: tel: 0552-303 43 webb: www.ransater.com
e-post: info@ransater.com
Senaste nytt om Folklustspelet Värmlänningarna: www.facebook.com/Värmlänningarna-i-Ransäter

Sök biljetter

Observera En del pristyper har speciella regler. Du kan se detaljerad info genom att klicka på infoikonen.

Sök biljetter - låt oss föreslå de bästa lediga platserna eller välj pris och platser själv

Biljetterna är ännu inte bokade

Övrig information

VÄRMLÄNNINGARNA


Välkommen till Värmlänningarna i Ransäter!

Värdshuset på hembygdsgården erbjuder lunchbuffé innan föreställningarna.

Läs mer under övrig evenemangsinfo och boka lunchen direkt hos
Värdshuset tel. 0705-242920.