Hoppa över och gå till huvudinnehåll
Anna & Jakob Dubbe

Övrig teater/underhållning

Biljetter till Anna & Jakob Dubbe

0 Kommande evenemang

Tyvärr kunde vi inte hitta några evenemang

Om Anna & Jakob Dubbe

Berättelsen bygger på sanna händelser på Gotland kring sekelskiftet mellan 1700 och 1800-talet. En gotländsk Romeo&Julia-saga där verkligheten överträffar dikten.
Fylld av märkliga, illvillliga, vänliga och färgstarka personligheter.


Den, från den förmögna och "fina" familjen, Anna Torsman förälskar sig i den fattige och oansenlige bodbiträdet Jacob Dubbe. Jacob vill inget hellre än att bli Annas man. Detta hindras av hennes far som istället gifter bort den blott 17-åriga Anna med en charlatan och mystiker från Gustav den III hov, Gustav Björnram.

Anna är betraktad som öns vackraste unga kvinna och alla blir förvånade, och skadeglada, när den mer än dubbelt så gamle brudgummen lämnar ön genast efter bröllopet med delar av brudsilvret. I fjorton år lever Annas med skvallret från Visbys avundsjuka blickar innan hon lyckas tvinga sin far att få till stånd en skilsmässa.

Jacob Dubbe har under tiden byggt upp en egen affärsverksamhet och lyckas klättra på samhällsstegen och kan till slut kan erbjuda Anna sin hand. Men deras bekymmer, och lycka, har bara börjat...
Fritt efter Pelle Sollermans roman "Köpmannen vid strandporten".