Skip to main content
Årets Kock

Hotell/Restauranger

Biljetter till Årets Kock

0 Kommande evenemang

Tyvärr kunde vi inte hitta några evenemang

Om Årets Kock

Årets Kock har format svensk matkultur sedan starten 1983 med visionen att leda svensk gastronomi in i framtiden. Varje år arrangeras tävlingen Årets Kock - SM i professionell matlagning, Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling där de främsta kockarna gör upp om segern.

Följ den spännande uppgörelsen och heja på din favorit. Från att tidigare ha varit ett event för branschen öppnas finalen i år upp för matintresserad allmänhet att inspireras av kockarna som tagit sig hela vägen till finalen. På plats får besökaren följa de utmaningar som kockarna ställs inför och som handlar om att att laga mat på den hösta nivån samt också visa på hantverkskunskap och teoretiskt kunnande.

Tävlingen inleddes redan i april då anmälan öppnade. Bland de hundratals inlämnade tävlingsbidragen utsåg en matkunnig jury 32 professionella matlagare som fick komma till den två dagar långa kvalificeringstävlingen i juni, efter dag 1 var 16 kockar kvar och vid slutet av dag två stod det klart vilka 8 som gått till final.

Finalen genomförs den 28-29 september 2018 och vinnaren presenteras på scen i Kungliga Tennishallen den 29 september.

Årets Kock har sett några av de största namnen passera genom åren bland tidigare vinnare finns Tommy Myllymäki, Markus Aujalay, Tom Sjösted, Gert Klötzke och Christian Hellberg.

Regerande mästare är Johan Backéus.