Hoppa över och gå till huvudinnehåll
Att angöra en brygga

Övrig teater/underhållning

Biljetter till Att angöra en brygga

0 Kommande evenemang

Tyvärr kunde vi inte hitta några evenemang

Om Att angöra en brygga

Sommaren 2021 blir det verklighet! Hasse och Tages klassiska film som nyskriven teater på Djurgården i Stockholm. Att filmen för första gången ges som teater samt det faktum att både scen och läktare kommer att flyta på vatten gör produktionen unik i sitt slag.

Folkets Scen Nöjesproduktion har sedan 2004 producerat utomhusteatrar för barn och vuxna som vunnit både publikens och recensenternas hjärtan. Ett stående inslag i Stockholm om sommaren har varit Tjechovs klassiker som spelats i parker och vid vatten i Vaxholm och på Södermalm.

Ulf Pilov, initiativtagare och regissör, berättar om hur denna speciella föreställning tog fart:

”När jag såg filmen 2014 drabbades jag av hur den lyckats fånga och gestalta livets absurditeter på ett lekfullt och gränslöst sätt. Jag kände samma kärleksförklaring till människan och samma humanistiska hållning som i Tjechovs dramatik. Jag såg också spännande möjligheter till en alternativ iscensättning. Tanken att försöka få rättigheter till teateruppsättningen var född!”

Grundstommen till pjäsen är scenerna ur filmen som sedan tar spinn i ett manus skrivet av Klas Abrahamsson. Klas är en av Sveriges mest uppskattade librettister som har varit verksam som dramatiker för såväl teatern som tv och film sedan början av 1990-talet.

Skådespelarna på scen arbetar på stadsteatrar, Dramaten och i fria grupper. Ambitionen för Folkets Scen är underhållande teater som samtidigt är både konstnärlig och professionell. Läs mer: www.angöraenbrygga.se