Hoppa över och gå till huvudinnehåll
Battle of Vikings

Motorsport

Biljetter till Battle of Vikings

0 Kommande evenemang

Tyvärr kunde vi inte hitta några evenemang

Om Battle of Vikings

Battle of Vikings är norra europas största tävling i extremenduro och har i år 10-års jubileum!

I år har vi en helt ny och utmanande bana i Lekhyttan/Kinkhyttan mitt emellan Örebro och Karlskoga. I vacker och extrem skogsmiljö i Kilsbergs-kanten bjuder banan på svåra backar och på extrema backar varvat med uppbyggda hinder. Förra året kom inte ens hälften ett varv…
Tävlingen går under två dagar där lördagen är kvaldag. Kvalet bestämmer startordningen för huvudtävlingen på söndagen då förarna kör så många varv som möjligt under fyra timmar.

Efter kvalet (prologen) på lördagen kan förarna utmana varandra i en ”Duell”. En långsammare förare kan utmana en förare som är upp till tio platser framför i kvalets resultatlista. ”Duellen” körs på en kort bana där det gäller att vinna över sin motståndare. Vinner den som blev utmanad behåller föraren sin startplats medan den som förlorar tappar fem platser. Om resultatet blir tvärtom tar segraren över startplatsen och den förlorande föraren tappar max fem platser (kan inte hamna längre ner än den utmanande föraren hade). Det finns alltså mycket att försvara för en utmanad förare.

Välkommen till den 10:e upplagan av Battle of Vikings!