Skip to main content
  1. Hem
  2. Musik
  3. Klassisk
  4. Bellman till Taube
Bellman till Taube

Klassisk

Biljetter till Bellman till Taube

0 Kommande evenemang

Tyvärr kunde vi inte hitta några evenemang

Om Bellman till Taube

Från Bellman till Taube - Vårlig musikfest på Riddarhuset i Stockholm med Karlbergs Musikkår och sångsolister.

Anrika Karlbergs Musikkår, Militärhögskolan Karlberg bjuder in till en vårlig musikfest i Riddarhusets vackra och akustiskt förnämliga Riddarsal. I programmet odödliga sånger, vackra melodier och livfulla marscher från tre sekler av bland andra Johan Helmich Roman, Sam Rydberg, Jules Sylvain samt Carl Michael Bellman och Evert Taube, två av våra nationalskalder som uppmärksammas särskilt i år med anledning av deras 275-åriga respektive 125-åriga födelsedag.

Sångsolister är Eva Magnusson, sopran och Erik Ström, baryton. Konserten leds av musikkårens nye förstedirigent Peter Göthe.

Konserten har två avdelningar med mellanliggande paus. Servering i pausen.

Karlbergs Musikkår är en av de allra äldsta aktiva blåsorkestrarna i landet. Den bildades 1926 och under de nästan 90 år som gått sedan dess har musicerandet varit omfattande både inom försvarsmakten och i civila sammanhang. 1958 genomförde musikkåren sin första högvakt. Sedan dess har det blivit ett tusental. 1985 flyttade kåren till lokaler på Karlbergs Slott och antogs samtidigt som Militärhögskolans musikkår. Organisatoriskt tillhör den Försvarsutbildarna.

Kåren förenar ett rikt musikaliskt kulturarv med nyskapande musicerande för att nå en bred publik med blåsmusik av hög kvalitet. I olika ensemblestorlekar - då och då med sångsolister - bjuder kåren på angenäma musikupplevelser såväl i paraden, som på utomhusscenen, i konserthuset och i den mindre salongen.

Med stor blåsorkesterbesättning framförs förutom marscher, som är musikkårens specialitet, allt från sakrala verk och opera till operett, musikal, film- och underhållningsmusik. För de mera intima tillfällena finns liten musikkår, messingsoktett och mässingssextett. Musikkåren har ett av landets största notarkiv för blåsmusik.