Hoppa över och gå till huvudinnehåll
CROSSROADS

Rock/Pop

Biljetter till CROSSROADS

7 Kommande evenemang

Sverige

7 Evenemang
Laddade 7 av 7 evenemang

Om CROSSROADS

CROSSROADS - SYMPHONIC ROCK IN CONCERT. Fyra av landets bästa och mest omtyckta musikalartister Jessica Andersson, Mariette Hansson, Peter Johansson och Bruno Mitsogiannis gör fyra konserter ihop i höst 2020 med en unik ihopsatt föreställning. CROSSROADS tar oss genom den underhållande rockhistorien, men får ändå showen att låta som ny och modern. Upplev de mest älskade rocklåtarna ackompanjerat av Stockholm Concert Orchestra – en rockshow i en helt ny kostym! Turnén som når Linköping, Göteborg, Malmö och Stockholm framför hitlåtar av några av världens bästa rockband:

- Bon Jovi
- Queen
- Metallica
- The Rolling Stones
- AC/DC
- Nirvana
- Europe
- Scorpions

”Crossroads är en dröm som går i uppfyllelse. Jag har alltid älskat att sjunga rock, allt från brittiska Queen, Deep Purple och Led Zeppelin till amerikansk rock som Aerosmith, Meat Loaf och Guns’n Roses. Detta blir första gången jag får chansen att göra det tillsammans med full symfoniorkester. Jag längtar!” - Peter Johansson

””Jag har alltid gillat rock. Det var faktiskt så jag började min musikaliska bana, som sångerska i ett hårdrocksband. Det är alltid extra kul att få framföra de här låtarna live inför en stor publik, och med den här stora härliga orkestern... det ser jag mycket fram emot!” - - Jessica Andersson

Folkkära Jessica Andersson är en talangfull och rutinerad artist som slog igenom med duon Fame som också vann Melodifestivalen. Hon har belönats med såväl Ulla Billquist-stipendiet som Guldmasken för bästa kvinnliga musikalartist. Ända sedan starten 2003 har hon varit en återkommande deltagare i Diggilooturnén.

Mariette Hansson känner vi som flerfaldig deltagare i Melodifestivalen. Sångaren kom bland annat trea 2015 med låten ”Don’t Stop Believing” och kommer 2020 uppträda i ännu en final i Melodifestivalen, denna gång med låten ”Shout It Out”. Därutöver har hon bland annat turnerat som förband till Roxette på deras XXX – The 30th Anniversary Tour. Dessutom gjorde Mariette nyligen succé i TV4-programmet ”Stjärnornas stjärna” där hon visade sig behärska många olika genrer, som pop, rock, opera och disco.

Bruno Mitsogiannis har samlat på sig en lång rad huvudroller under de senaste åren – Tony i ”West Side Story”, Drew i ”Rock of Ages”, Gabriel i ”Next to Normal”, Galileo i Queen-musikalen ”We Will Rock you”, Johnny i ”American Idiot” och Frankie Valli i ”Jersey Boys”. Bruno har också deltagit i musikalshowen ”OH, WHAT A NIGHT”!

Peter Johansson är ett välkänt namn på den internationella musikalscenen. Han har figurerat i uppsättningar av ”We Will Rock You”, ”A Chorus Line”, ”Footloose”, ”Rock of Ages” och ”Jesus Christ Superstar” samt åkt runt med framgångsrika Queen-föreställningen ”Champions of Rock”. Även Peter har medverkat i den populära Sverigeturnén ”OH, WHAT A NIGHT!” tillsammans med Bruno Mitsogiannis, David Lindgren och Robert Rydberg.

TURNÉDATUM
17 okt - Linköping, Saab arena
23 okt - Göteborg, Scandinavium
24 okt - Malmö, Malmö arena
31 okt – Stockholm, Ericsson Globe