Hoppa över och gå till huvudinnehåll
CULT of LUNA

Hårdrock/Metal

Biljetter till CULT of LUNA

0 Kommande evenemang

Tyvärr kunde vi inte hitta några evenemang

Om CULT of LUNA

Cult of Luna på turné hösten 2019!

Cult of Luna har rötter i Umeå och Luleå, och har sedan starten 2001 växt till en betydande och inflytelserik del av metalscenen. Med skivan ”Somewhere Along The Highway” (2006) kammade de hem pris i P3 Guld för Årets rock/metal, hyllades i media och intog topplistor över årets bästa album.

Den 6 maj släppte Cult of Luna singeln ”The Silent Man”, som också utgjorde startskottet för upptakten till en sprillans ny platta som enligt bandet själva släpps ”at the dawn of fall” i år. Det blir Cult of Lunas första album i helt eget namn sedan album- och EP-kombinationen ”Vertikal” (2013), som i Aftonbladet kallades för ”så nära genreperfektion man kan komma”.

Cult of Luna har i flera år hyllats inte minst för sina gedigna och apokalyptiskt betingande liveframträndanden – och någonting annat än storslaget bör vi inte vänta oss till hösten.

”Till och med när de stämmer gitarrerna låter det snyggt”, skrev en gång Gefle Dagblad – och det erkända musikmagasinet Terrorizer har kallat Cult of Luna för ”one of the finest live bands on the planet”.

Den annalkande höstturnén har premiär i hemstaden Umeå den 11 oktober.

Turnéplan – Cult of Luna, hösten 2019
11 oktober     Umeå, Väven
17 oktober     Köpenhamn, Pumpehuset
18 oktober     Göteborg, Pustervik
19 oktober     Stockholm, Vasateatern