Hoppa över och gå till huvudinnehåll
Djungelboken The Musical

Musikal

Biljetter till Djungelboken The Musical

5 Kommande evenemang

Sverige

5 Evenemang

Om Djungelboken The MusicalHyllade Djungelboken The Musical får åter liv på Göta Lejon, hösten 2020! EN FÖRESTÄLLNING FÖR HELA MÄNNISKOFAMILJEN.

Följ med till den vilda och exotiska Indiska djungeln och möt där de klassiska figurerna Baloo, Bagheera, Kaa och den fruktade Shere Kahn.
Med sedvanlig energi tar sig Dröse & Norberg an, denna legendariska saga och tolkar den på ett personligt sätt med hjälp av humor, fantastisk musik, dramatik och en sanslöst begåvad ensemble.

I Djungelboken – The Musical blir MOWGLI ensam kvar i en liten by efter det att tigern SHERE KAHN anfallit byn. Mowgli blir sedan ”adopterad” av en liten björnfamilj bestående av pappa BALOO och björnsystrarna Liv och Lycka. Där trivs han och får lära sig att leva tillsammans med alla djuren och naturen.
En dag blir Mowgli utsatt för fara och skyddar sig med hjälp av eld. Detta tycker pappa Baloo är väldans läskigt så han skyndar iväg för att fråga sin vän, den svarta leoparden, BAGHEERA om råd. Denne blir väldigt upprörd över att höra att ”människovalpen” använder eld lite hursomhelst. Bagheeras råd blir att uppsöka den listige och übersmarta pytonormen KAA för att få svar på den stora frågan om vad man ska göra med den lille tvåbeningen Mowgli. Svaret blir tyvärr att Mowgli måste tillbaka till dom andra pälslösa tvåbeningarna – människorna.

Vad som händer sen får man kanske svar på om man vågar besöka Djungelboken – The Musical. Ett helt galet djungeläventyr.

Sagt från publiken:

”En riktigt proffsig och spektakulär föreställning. Barn som vuxna var lyriska!”

”Kostym och smink var bland det bästa jag sett på svensk teater”

”Suveränt upphottad Djungelboken”

”Man kan inte få bättre betyg än när barnen ”Mamma vi måste se tvåan också! För det kommer väl en?”


Djungelboken – The musical är en nyskriven musikal från producenterna bakom "Snövit – the Musical", "Äventyret Aladdin" & ”Robin Hood The Musical”.

Manus och regi: Robert Dröse.
Producent: Anna Norberg.
Nyskriven originalmusik: 12 nyskrivna låtar av Martin Land & Peter Nygren
Nypremiär: 27 september 2020 på Stockholm Göta Lejon
Längd: 2 timmar och 10 minuter (inklusive 25 minuter paus)
Föreställningen framförs på svenska.