Hoppa över och gå till huvudinnehåll
Eva Dahlgren

Vokalist

Biljetter till Eva Dahlgren

0 Kommande evenemang

Tyvärr kunde vi inte hitta några evenemang

Om Eva Dahlgren

Under öppen himmel med en grönskande trädgård som fond kommer Eva Dahlgren att ge en konsert på vackra Skeppsholmen i Stockholm. Räkna med en intim och magiskt konsertkväll med en av landets mest uppskattade artister genom tiderna.

1978 släppte Eva Dahlgren, som 18-åring, sitt debutalbum ”Finns det nån som bryr sig om” och det visade sig att, jo, det fanns en hel del människor som brydde sig om Eva. Nästan ett helt folk faktiskt. Så de senaste 40 åren har Eva vandrat bredvid oss i den svenska musikhistorien. Stilren och sval som en stockholmsk lägenhetsannons men hela tiden med ett pockande Edith Södergranskt vemod bakom elegant formulerade texter och melodier. Eva Dahlgrens musik är på många vis berättelsen om Sverige, det rullande kaoset bakom den blanka ytan, och på senare år har hennes influens synts tydligt i en ny generation viljestarka, egenartade artister som Lykke Li och Ane Brun.

Efter ständigt sökande och experimenterande under hela 80-talet nådde Eva Dahlgren sin kommersiella topp med albumet ”En blekt blondins hjärta” 1991. Med sina nio Grammis och tre rockbjörnar är en hon en av våra mest prisbelönta musiker genom tiderna. Efter ett uppehåll på nio år återkom hon 2016 med det fina och delvis New York-inspelade albumet ”Jag sjunger ljuset” (producerad av Johannes Berglund) och belönades med betyget 4/5 i bland annat Aftonbladet, DN och Di Weekend.