Skip to main content
  1. Hem
  2. Musik
  3. Hårdrock/Metal
  4. GHOST
GHOST

Hårdrock/Metal

Biljetter till GHOST

7 Kommande evenemang

Välj datum

Sverige

Det finns inga kommande event i Sverige

Det finns fler evenemang nedan

Internationella evenemang

7 Evenemang
Laddade 7av 7evenemang

Om GHOST

Ghost klassas idag som ett av världens mest älskade metalband! De är hyllade, prisbelönta och har alltid utmanat och skapat rubriker. Nyckeln till den enorma uppmärksamhet de har varit föremål för senaste åren ligger nog i summan av chockeffekten, det starka visuella uttrycket och den fantastiska och nyskapande musiken.

Bandet har en bakgrund i olika metal-konstellationer, men inkluderar influenser från allt från klassisk 60- och 70-tals rock som Blue Oyster Cult och Black Widdow, till att du även kan hitta spår av The Beatles-psykedelia och ABBAs suveräna popmelodier. Släng in lite ockult metal från Mercyful Fate-traditionen och du närmar dig Ghosts musikaliska palett. Det senaste albumet "Prequelle" spelades in under 2017 och släpptes den 1 juni 2018.

Debuten "Opus Eponymous" blev snabbt en enorm underground-favorit, medan uppföljaren "Infestissumam" med jätten Universal i ryggen skickade dem direkt till toppen av albumlistan och världssuccé.

Bandets liveshow är milt uttryckt något utöver det vanliga. Den påminner om en katolsk mässa, men där det centrala elementet har fått ett litet annorlunda innehåll än vad som vanligtvis förknippas med sådana ceremoniella sammanhang. Papa Emeritus II: s leder mässan som sig bör med en italiensk accent – svart humor på hög nivå.

I februari 2019 kommer bandet till Sverige under turnén ”A pale tour named death”.