Biljetter till Helena Franzén

Before I Change My Mind

Vackert och musikaliskt i kvartettdans om vägval Ett vacklande tillstånd. Ögonblicket när man fortfarande kan välja många vägar. Innan man måste fatta det slutgiltiga beslutet.

Titeln på Helena Franzéns senaste verk Before I Change My Mind refererar till den tidpunkt då man fortfarande har alla valmöjligheter framför sig. Det är en kvartettdans som med stor känslighet tar sig an tematiken kring kroppens andning. Helena Franzén utgår från en fascination över vad kroppen kan skapa genom den egna andningen, vare sig det är att nå maximal styrka eller att rädda liv.

Och andningen löper som en röd tråd genom föreställningen, även in i ljudbilden. Musiken består av olika blåsinstrument som tillsammans med Jukka Rintamäkis säregna syntvärld skapar ett eget sound.

Helena Franzén känns igen på sitt typiska rörelsespråk, laddat med fysiska utmaningar och explosivitet. I sina verk fokuserar hon på den dansande, musikaliska kroppen. Anatomiska strukturer, och fysiska funktioner är återkommande teman, och musiken har en självklar plats i hennes koreografier.

Om Helena Franzén
Helena Franzén är utbildad vid Balettakademin och Dans och Cirkushögskolan. Hon har hittills skapat över 70 verk, för bland andra Skånes Dansteater, Göteborgsoperans Danskompani, och Den Kongelige Opera i Köpenhamn. Bland hennes egna verk finns I’m Not Looking Back (2010), Trigger Point (2010) och Slipping Through My Fingers (2012) som hade premiär på Dansens Hus.

2 evenemang med Helena Franzén 2 Evenemang

Evenemang i Sverige (2)