Hoppa över och gå till huvudinnehåll
Hemvärnets Musikkår Lund

Klassisk

Biljetter till Hemvärnets Musikkår Lund

0 Kommande evenemang

Tyvärr kunde vi inte hitta några evenemang

Om Hemvärnets Musikkår Lund

Hemvärnets musikkår Lund grundades 1942, och tillhör därmed de allra äldsta av landets 25 hemvärnsmusikkårer. Hemvärnsmusikkårerna har med åren, främst sedan de professionella militärmusikkårerna blev färre, fått allt fler uppgifter. Idag är det dessa musikkårer som i stor utsträckning förser regementen och förband med musik. Kårerna inspekteras regelbundet och den högsta nivå man kan uppnå är att få medverka vid högvaktsavlösningen vid Stockholms slott. Hemvärnets musikkår Lund var en av de första kårerna som uppnådde denna nivå och har sedan dess regelbundet spelat vid vaktparaden och den följande vaktavlösningen.

Idag är Hemvärnets Musikkår Lund en fullbesatt symfonisk blåsorkester. Vid sidan om det militära uppdraget har musikkåren en bred konsertverksamhet som vänder sig lika mycket till en civil publik. Bland de återkommande arrangemangen återfinns våra festkonserter ”At the Proms”, inspirerade av Last Night of the Proms i London och vår årliga konsert i Andreaskyrkan i Malmö med olika teman varje vår.

Därutöver har musikkåren gjort många egna produktioner på olika konsertplatser runt om i Skåne och Sverige samt spelat in att antal CD-skivor.