Hoppa över och gå till huvudinnehåll
Hov1

Hip-hop/R&B

Biljetter till Hov1

1 Kommande evenemang

Sverige

1 Evenemang

Om Hov1

Det har gått fem år sedan Hov1 släppte sin första låt ”Hur kan du säga saker” och svepte in en hel generation i en långvarig Hov1-förälskelse. Mycket har hänt och upplevts sen dess. I sommar 2020 släpps gruppens fjärde album och istället för en stor turné kommer den populära musikgruppen fokusera på en speciell sommarkonsert. Lördagen den 29 augusti kommer gruppen framträda live på Skansen i Stockholm.

”2020 kommer vi att släppa vårt livsverk. Ett album med de nio bästa spåren vi hittills någonsin har komponerat i vår karriär. Och det albumet kommer vi att spela den 29:e augusti, på Skansen i Stockholm. Det kommer att vara den enda spelningen vi gör 2020, och vad som händer med Hov1 efter det, återstår att se”Hov1

Hov1 är en svensk hiphop-grupp som består av gruppmedlemmarna Noel Flike, Ludwig Kronstrand, Dante Lindhe och Axel Liljefors Jansson. Hov1 släppte sin första singel 2015 och fick sitt genombrott 2016 efter singeln ”Hjärtslag” utöver flera hyllade festivalspelningar, däribland Emmabodafestivalen, Storsjöyran och HudikKalaset. År 2017 släppte kvartetten sitt första album, ”Hov1” vilket toppade Sverigetopplistan i åtta veckor. Hov1 sålde även trippel platina med flera av sina singlar, åkte på Sverigeturné – och uppträdde på Gröna Lund-scenen. 2018 släpptes det andra albumet, ”Gudarna på Västerbron” och 2019 det tredje: ”Vindar på Mars”.

Efter hitlåtar som bland annat ”Hon dansar vidare i livet”, ”Hornstullstrand”, ”Vindar på Mars” och ”Neon” fick Hov1 pris för årets genombrott på musikgalan Rockbjörnen 2017, årets grupp och Guldmicken på P3 Guld 2018, årets grupp, årets låt och Guldmicken på P3 Guld 2019 och årets grupp, årets livekonsert samt årets fans på Rockbjörnen 2019.