Hoppa över och gå till huvudinnehåll
Hyllningskonsert till ROBERT BROBERG med The Moniker

Rock/Pop

Biljetter till Hyllningskonsert till ROBERT BROBERG med The Moniker

2 Kommande evenemang

Välj datum

Sverige

2 Evenemang

Om Hyllningskonsert till ROBERT BROBERG med The Moniker

Artisten ”The Moniker” fortsätter med sin inspirerande turné runt om i Sverige där han tolkar sin stora idol på allra bästa sätt. Tillställningen är en varm och innerlig hyllningskonsert till legenden Robert Broberg med Daniel ”The Moniker” Karlsson och hans kreativa tvåmannaband som frontfigurer. Efter bejublade konserter med stående ovationer på bl.a. Södra teatern i Stockholm och Stora teatern i Göteborg, så fortsätter nu Broberg-fanet The Moniker att med stor värme, känsla och proffesionalitet sprida sin husguds klassiker över landet.

The Moniker och Robert Broberg
För många är sångaren Daniel redan känd som ”Lill-Robban”. Efter att som 9-åring ha fått en skiva med underhållaren Robert Broberg började Daniel Karlsson att uppträda live med hans låtar. Det var på den vägen han blev upptäckt och en del av Brobergs välkända turné ”Mästarrock” på 1990-talet.

”Robert Broberg är anledningen till att jag står på en scen överhuvudtaget. Brobergs spektra är så enormt, ingen är i närheten av att kunna röra sig så vågat till det djupa. ”Det stora var värmen i hans röst. Den ligger mig närmast. Och hans texter, både de roliga och de allvarliga. Han hade hela spektrat, vilket inte alls är lätt. Det pratas allderles för lite om honom idag.”

Daniel Karlsson – The Moniker

”Lill Robban” Daniel uppträdde på diverse tillställningar runtom i Jönköpingstrakten, blev äldre och upptäckte Guns N’ Roses, Oasis, Blur samt Beatles. Rockaren Daniel startade olika rockband innan han blev Idol-Daniel med hela svenska folket i Idol 2007 där han kom fyra. Senare tog Daniel sig an artistnamnet The Moniker och gjorde succé i Melodifestivalen där han kom på en imponerande tredje plats, avverkade Diggiloo, Allsång på Skansen, Så ska det låta med mera. Daniel blev stolt ambassadör för välgörenhetsorganisationen Star For Life där han gjort över 60 konserter tillsammans med några andra gamla hjältar i Triple & Touch, hela tiden med Robert ”Robban” Karl-Oskar Zero Broberg i ryggen och medvetandet.

Livebandet

Tillsammans med sina två multimusikanter Erik Anjou och Hasse Sjölander fortsätter nu The Moniker att hylla sin stora inspirationskälla och förebild. Och med den bakgrundshistoria som Daniel har kan vi lova en värdig föreställning där flertalet odödliga musikaliska låtar avlöser varandra.

• Båtlåt

• Ingela

• Vatten

• Maria-Therese

• Spring inte så fort pappa

• Likbil

• Jag måste hejda mig

Hyllning i TV4
I samband med att Robert Broberg gick ur tiden 2015 gjorde Daniel ett fantastiskt hyllningsmedley i Sommarkrysset på TV4. Det var Janne Schaffer som hade fått frågan om vem han tyckte skulle göra uppträdandet. De fick ett svar och det var The Moniker. Daniel bjöd i sin tur med Uffe Börjesson (Roberts gitarrist och vapendragare i över 25 år) upp på scen och 22 år efter de där Målarock-konserterna så stod de återigen på samma scen, fast denna gång utan den store. Uppträdandet blev både glädjefyllt och känslosamt.

Daniel fick även, några veckor senare, äran att uppträda på begravningsmottagningen där han sjöng ”Jag älskar dig”, ”ditt helvete”, ”Jag måste hejda mig” och ”The Pling Plong Song” inför Brobergs familj, närmaste vänner och kollegor. “Att som ett stort fan få stå där med Janne Schaffer på ena sidan, den blå gitarren, som stod uppställd symboliskt och majestätiskt, på andra, samt hela Roberts 12-mannaband runtomkring, och dessutom sjunga hans låtar inför hans familj och vänner.. Jag var som du förstår inte helt lugn och sansad. Lika overkligt som fint. Ja, herregud..”

Och nu i mars och april 2020 är tiden inne för liveartisten The Moniker att återigen sjunga Robert Brobergs välkända texter och sånger. Tillsammans med sin gitarr och två välsvetsade medmusikanter ger sig Daniel ut på vägarna där man bland annat kommer besöka städerna:

• Halmstad
• Helsingborg
• Lerum
• Mjölby
• Västervik
• Trelleborg

Missa inte vårvinterns uppskattade biljettsläpp och evenemang samt roliga upplevelse med ”The Moniker”.