Hoppa över och gå till huvudinnehåll
Jason Timbuktu Diakité - A Drop of Midnight

Övrig musik

Biljetter till Jason Timbuktu Diakité - A Drop of Midnight

5 Kommande evenemang

Sverige

5 Evenemang

Om Jason Timbuktu Diakité - A Drop of Midnight

Jason Timbuktu Diakité – A Drop of Midnight.

2016 släpptes Jason ”Timbuktu” Diakités debutbok “En droppe midnatt” och året därpå tog den populära artisten steget in i teaterns värld tillsammans med en hyllad svensk scenföreställning baserad på boken, musikaliskt inramad av ett helt nytt sound. Boken, upplevelsen och föreställningen är en gripande berättelse om Jason Diakités identitet, tillhörighet och hans familjs historia - från förslavandet av hans förfäder i South Carolina till 2000-talet i Sverige.

Nu blir den nysläppta engelska översättningen av boken också föreställning som premiärspelas i USA under våren 2020 innan den återvänder i en ny tappning till Sveriges livescener hösten 2020. Till showföreställningen har boken ”A Drop Of Midnight” bearbetats och dramatiserats på nytt för att genom animationer och musik förmedla Jason Diakités speciella och gripande familjekrönika. Jason skildrar sina förfäders förslavande, den afroamerikanska medborgarrättskämpen, föräldrarnas kärlek bortom etnicitet, uppväxten i Lund och självklart hiphopen – musikgenren som kom att bli hans starkaste verktyg mot orättvisan.

I regissören Farnaz Arbabis kreativa händer kommer berättelsen till liv på scen i en färgsprakande mix av monologer, dialoger, musik med djupa rötter inom jazz, hiphop och soul blandat med nyskrivna låtar och tidigare ospelat material. Allt detta framförs live på scen av en av Sveriges bästa hip-hopartister Jason Timbuktu Diakité tillsammans med föreställningens kompositör Erik Hjärpe och det Harlem-baserade Rakiem Walker Project. Erik Hjärpe är en av medlemmarna i Timbuktus husband Damn! och Rakiem Walker Project är husband på Marcus Samuelssons restaurang “Red Rooster” i New York.

”När Jason Timbuktu Diakité tar sin familjebiografi” En droppe midnatt” till scenen blir det väldigt väldigt bra.”

“Att dessutom få in så mycket innehåll med hög kvalitet på 90 minuter är ofattbart.”

“World-renowned hip-hop artist Jason “Timbuktu” Diakité’s vivid and intimate journey through his own and his family’s history—from South Carolina slavery to twenty-first-century Sweden.”

För mer information: timbuk.nu

På Scen:
Jason “Timbuktu" Diakité
Erik Hjärpe – Piano
Rakiem Walker - Saxofon & sång
Gloria “Gloria Ryann” Burns – Sång
Gilbert “Gil XL” Defay – Trumpet
Joel “Joey D Keyz” Desroches – Keyboard
Donald “D.R. King” King – Sång
Leroy “Lefty” Thompson – Trummor

Föreställningen spelas på engelska och turnén kommer i november och december 2020 till Stockholm - Cirkus, Lund - Sparbanken Skåne Arena och Malmö - Slagthuset.