Skip to main content
Johan Stengård

Övrig musik

Biljetter till Johan Stengård

12 Kommande evenemang

Välj datum

Sverige

12 Evenemang
Laddade 12 av 12 evenemang

Om Johan Stengård

När Johan Stengård blåser luft genom sin saxofon så är det som om han berättar en historia där tonerna blir till ord, känslor och bilder. Konserterna blir till resor genom olika musikaliska landskap där lyssnaren blir ledsagad av Johans berättelser mellan musikstyckena som varierar från folkmelodier och jazz till musikal. Konserterna innehåller underhållande berättelser och anekdoter och stor inlevelse när saxofonen får fylla rummet med all sin kraft. Att spela melodierna innerligt, spräcka loss i jazz-improvisationer eller råa blues-solon är Johans specialiteter och en av hans mest uppskattade talanger är att hålla en stark slut-ton tills all luft har gått ur både honom och publiken!

Saxofonisten Johan Stengård är en av Sveriges främsta instrumentalister och är också producent för och musiker i The ORIGINAL BAND – MUSIC OF ABBA & MAMMA MIA samt kapellmästare för Johan Stengård Big Band – Music of Sinatra, Basie, Ella, Dean & Sammy. Johans nya succéprojekt är att framföra MAMMA MIA med pianist och kör.

Karriären som en av Sveriges mest uppskattade och efterfrågade instrumentala solister är lång, med ett hundratal konserter per år och allt fler internationella framträdanden i Europa, Kina och USA. Johan är också en av ABBA:s originalmusiker. Han har dryga tjugo solo-album bakom sig och han har medverkat i hundratals TV-program. Inte minst har han spelat med många av de stora nationella och internationella artisterna, Celine Dion, Tomas Ledin, Jan Malmsjö, Eartha Kitt, Harry Belafonte, Tommy Steele, Sammy Davis J:r för att bara nämna några. Johan har, på Kungen och Drottningens begäran, också framträtt vid flera officiella statsbesök utomlands och han har även varit inbjuden av den Thailändska regeringen att framträda i Thailand.