Hoppa över och gå till huvudinnehåll
Johanna Fröjd

Balett & Dans

Biljetter till Johanna Fröjd

2 Kommande evenemang

Sverige

2 Evenemang

Om Johanna Fröjd

JOHANNA FRÖJD

Koreograf och dansare Johanna Fröjd är baserad i Stockholm och har sedan år 2010 arbetat som danskonstnär och pedagog inom house och hiphop. Hon har studerat 2 år på Åsa Folkhögskola och har en kandidat i demokrati och mänskliga rättigheter från Teologiska högskolan i Stockholm.

Idag arbetar hon bland annat som lärare på Åsa Folkhögskola, Dans och Cirkus högskolan samt andra yrkeslinjer och hobbyverksamheter i Sverige. Internationellt har hon deltagit i olika kulturprojekt, med framträdanden, workshops, battles och diskussionspaneler. Sedan 2013 har hon varit med i housedans-kollektivet, De La Vibe, som arbetar med att främja olika plattformer för housedans. Kollektivet arrangerar olika housedans- evenemang såsom jams, battle, workshops och föreställningar.

AMA KYEI

Dansaren Ama Kyei är uppvuxen i Finland där hon framförallt dansade Vogue femme. Ama flyttade till Sverige 2014 och gick Åsa folkhögskola och för tillfället utbildar hon sig på Dans och Cirkushögskolan i modern och nutida dans. Hon är en utav koreograferna till verket ”Say My Name” och utanför detta är hon aktiv inom battlescenen i house dans.

MONA NAMÉR

Mona Namér är dansare och koreograf från Göteborg och medlem i danskompaniet Twisted Feet. Hon är utbildad på Broadway Dance Center i New York och hon har bott och arbetat i Paris, London och Johannesburg. Bland Monas meriter finns samarbeten med Little Dragon, Branko och Aurelia Dey. Hon har koreograferat och dansat på AFROPUNK Brooklyn, Kampnagel Live Art Festival Hamburg och Way Out West, samt medverkat i ”5 Degrees” på Stora Teatern, Wallstreet på Göteborgsoperan och La Robe / The Dress på La Villette i Paris. Läs mer om Mona på: www.monanamer.com