Hoppa över och gå till huvudinnehåll
John Grant

Alternative/Indie Rock

Biljetter till John Grant

2 Kommande evenemang

Sverige

1 Evenemang

Internationella evenemang

1 Evenemang

Om John Grant

John Grant är en lika balanserad artist som han är en drömmande baryton, en liveartist som började sin bana i amerikanska indierockbandet ”The Czars”. På sitt första soloalbum ”Queen of Denmark”, som utnämndes till 2010 års bästa av Mojo, varvade han komik och tragik över storslagen softrock. Efterföljande låtar och album har alltmer fört in Grant, som idag bor på Island, i elektroniska musikgenrer men år 2014 gav han även ut det gripande livealbumet ”John Grant and the BBC Philharmonic Orchestra: Live in Concert”.

John Grant har genom åren bland annat släppt låtar så som:

• ”GMF”
• ”Marz”
• ”Black Belt”
• ”Outer Space”
• ”Pale Green Ghosts”

Amerikanens senaste album ”Love is Magic” från 2018 var ett musikalisk verk präglat av syntar, 80-tal, Eurythmics och New Order, men år 2020 när John Grant ger sig ut på turné igen gör han det tillsammans med sin mångårige och skickliga pianist Chris Pemberton. Sålunda har vi en avskalad föreställning att se fram emot där Grant spelar intima versioner av favoriter från sin egna musikskatt med anledning av att det klassiska debutalbumet Queen of Denmark i år firar tioårsjubileum.

John Grant
Sångaren och låtskrivaren John Grant förvandlar sitt komplicerade livspussel till musik full av intelligens och vacker ärlighet. Medan artistens distinkta perspektiv och resonansröst förblir konstant i hans musik, så har han med tiden lyckats utveckla sitt ljud och sin musik. På varje album växlar han från ironiskt till hjärtligt, och från tillknäppt till konstnärligt. Grant har genom åren bland annat samarbetet med artister som Robbie Williams, Susanne Sundfør och Vessels.

Den 16 december 2020 spelar artisten live på Göta Lejon i Stockholm. Mer information om John Grant hittar du här: www.johngrantmusic.com