Inga evenemang

Tyvärr kunde vi inte hitta några evenemang

Om Les Misérables

”Världsklass” - DN
”En maffig musikalupplevelse” - VF
”Storartad Les Misérables …” - NWT
”Stark och gripande” - Sveriges Radio Värmland

De som ännu inte upplevt hits som de älskade ”I Dreamed a Dream”, ”On My Own” och ”Do You Hear the People Sing” får nu möjlighet att höra dem i Karlstad och många är de som kommer för att höra dem igen!

Handling:
Jean Valjean (Christer Nerfont) blir villkorligt frigiven efter 19 år i arbetsläger för att ha stulit en limpa bröd. Han får en religiös omvändelse efter att Biskopen av Digne (Björn Eduard) visat honom barmhärtighet och Valjean vill nu använda sitt liv till att göra gott. Efter att han visat godhet mot Fantine (Cecilie Nerfont Thorgersen) lämnar hon, vid sin död, sin dotter Cosette i Valjeans vård och de två bygger ett nytt liv tillsammans. Detta gör att Valjean bryter sitt löfte vid frigivningen – att alltid bära sitt fångnummer synligt och att regelbundet anmäla sig. Polischef Javert svär att hämnas och ägnar sedan sitt liv åt att jaga Valjean.

Musikalen som är baserad på Victor Hugos klassiska roman med samma namn, uruppfördes 1980 i Paris. Några år senare sattes produktionen upp i Londons West End på The Queens Theatre. Den har gått för fulla hus sedan dess och i dagarna firar produktionen sitt 30-årsjubileum!