Biljetter till Lisa Ekdahl

I februari 1994 hördes för första gången ”Vem vet” på svenska radiostationer och blev en monsterhit som nog alla känner till även idag. Lisa Ekdahl, artisten bakom hiten, blandar jazz och visor till populärmusik och varierar de svenska texterna med engelska album.

LISA EKDAHL PÅ TURNÉ

Lisa Ekdahl, aktuell med nya Ep’n ”Famna Jorden” och TV-programmet Så Mycket Bättre, åker ut på en efterlängtad turné i vår. Premiären blir i Halmstad den 22 februari.

Nyligen släppte Lisa Ekdahl Ep:n ”Famna jorden” som är hennes första svenska material på tio år. 2006 släpptes albumet ”Pärlor av glas” (Lisas sjätte album på svenska, producerat av Lars Winnerbäck). Tio år har passerat med utländskt skivkontrakt, låtskrivande på engelska, engelskspråkiga skivor, utsålda utlandsturnéer och mycket resande. Hon har även gjort ett par mycket uppskattade mini-turnéer i Sverige under de senaste åren.

Lisa Ekdahls medverkan i TV4:s Så mycket bättre inspirerade henne att skriva ny musik på svenska.

– Inspelningen på Gotland var fantastiskt underhållande. Jag hade så roligt, och hela grejen gjorde att jag ännu starkare påmindes om vad jag älskar med svensk musik. Jag var tvungen att börja skriva igen. Och spela in.

Resultatet låter som att Lisa och medproducenten Mathias Blomdahl gjort en uppdaterad best of-produktion från det svenska 1960-tal hon inspirerats av. Nysläppta Ep’n ”Famna jorden” består av tre låtar och följs upp av en fullängdare i februari.

Bandet består av: Mathias Blomdahl (gitarr), Fredrik Dahl (Bo Kaspers, trummor), Per Texas Johansson (flöjt), Tomas Hallonsten (Anna Ternheim m.fl., keyboards), Josef Zakrisson (elbas) samt två 22-åriga supertalanger: kontrabasisten Mauritz Agnas och pianisten Milton Öhrström.

Turnén når 19 städer under februari, mars och april.

Turnédatum:

22.2 Halmstad, Halmstad Teater

24.2 Göteborg, Göteborgs konserthus

25.2 Borås, Åhaga

5.3 Malmö, Malmö Live

10.3 Sundsvall, Tonhallen

11.3 Umeå, Folkets hus

12.3 Karlstad, Karlstad CCC

19.3 Västerås, Västerås Konserthus

20.3 Stockholm, Cirkus

25.3 Gävle, Gävle Konserthus

26.3 Växjö, Växjö Konserthus

27.3 Helsingborg, Helsingborgs Konserthus

6.4 Jönköping, Jönköpings Konserthus

7.4 Norrköping, De Geerhallen

8.4 Linköping, Linköping Konsert & Kongress

9.4 Uppsala, Uppsala Konsert och Kongress

14.4 Örebro, Conventum

15.4 Kalmar, Kalmarsalen

16.4 Vara, Vara Konserthus

4 evenemang med Lisa Ekdahl 4 Evenemang

Evenemang i Sverige (0)

Det finns inga event som passar din sökning i Sverige.

Internationella evenemang Internationella (4)