Skip to main content
  1. Hem
  2. Musik
  3. Blues/Jazz
  4. Lisa Nilsson
Lisa Nilsson

Blues/Jazz

Biljetter till Lisa Nilsson

0 Kommande evenemang

Tyvärr kunde vi inte hitta några evenemang

Om Lisa Nilsson

Lisa Nilsson slog igenom 1992 med dunder och brak över hela Norden då hon släppte sitt tredje album "Himlen runt hörnet". Några av hennes största hits "Varje gång jag ser dig”, ”Allt jag behöver” och "Himlen runt hörnet” är från genombrottsskivan. Lisa har sedan släppt elva soloalbum men även lånat ut sin röst och gästat andra artister, bland andra Montserrat Caballé, Mauro Scocco, Bjørn Eidsvåg och Plura.

Våren 2016 turnerade Lisa Nilsson i Sverige och Danmark inför 30 000 besökare på slutsålda konserthallar med bl.a. de bejublande låtarna från "Så mycket bättre" och det då nysläppta samlingsalbumet "Ingen gör det bättre". I början av 2017 var Lisa på turné igen som avslutades på ett utsålt Cirkus i Stockholm.

Lisa har under åren kombinerat sitt konsert-artisteri med skådespeleri. Hon har spelat två kritikerrosade huvudroller på Stockholms Stadsteater och har även gjort roller i flera spelfilmer,bland annat den danska långfilmen "Gud taler ud" (2017), baserad på en roman av Jens Blendstrup där hon spelar mamman i en dysfunktionell familj styrd av en excentrisk patriark med smeknamnet Gud.