Skip to main content
Lunds Studentsångare

Övrig musik

Biljetter till Lunds Studentsångare

1 Kommande evenemang

Välj datum

Sverige

1 Evenemang
 • apr 18
  apr
  18
  lör 16:00
  Lunds universitetsaula - LundLunds Studentsångares VårkonsertInställt
  Läs mer

Om Lunds Studentsångare

Lunds Studentsångförening, LSS, räknar sin historia från 1831 och är en av Sveriges äldsta körer. Sin höga ålder till trots har kören kunnat behålla sin vitalitet genom åren tack vare sina professionella och hängivna körledare samt den uppfriskande omsättningen av körmedlemmar, vilket ofta är utmärkande för en universitetskör. Studentsångarna räknar i dag runt 50 aktiva sångare.

Lunds Studentsångares konserttraditioner har blivit hela Lunds, inte minst vårkonserterna i universitetets aula och Lussikalen som 2007 återföddes i ett nytt spännande samarbete med Malmö Symfoniorkester. Blickarna vänds också över sundet mot DR Radiosymfoniorkestret, med vilka Studentsångarna de senaste åren såväl gett konsert som gjort skivinspelning.

Internationellt ser Lunds Studentsångare som en av sina uppgifter att på konsertturnéer dela med sig av den stora kulturskatt som svenska och nordiska sånger utgör. Repertoarmässigt tar Studentsångarna detta uppdrag på allvar: att förvalta och förnya den svenska och nordiska, men även den europeiska, manskörstraditionen. Senast med en sångarfärd till europeiska kulturhuvudstaden Vilnius sommaren 2009 och medverkan i World Choir Games i Kina sommaren 2010, där resultatet blev guld i manskörsklassen.

Länk till hemsida: www.studentsangarna.nu