Hoppa över och gå till huvudinnehåll
Mass

Musikal

Biljetter till Mass

0 Kommande evenemang

Tyvärr kunde vi inte hitta några evenemang

Om Mass

1971 komponerar giganten Leonard Bernstein ett unikt och komplext verk "MASS"!

Mass, som har undertiteln "A Theatre Piece for Singers, Players, and Dancers", bygger på den romersk-katolska mässan och är skriven på både latin och engelska, där de engelska delarna skrevs av Bernstein själv, Stephen Schwartz (Godspell, Wicked m m) och Paul Simon från Simon and Garfunkel.

I Oscarskyrkan framförs MASS på svenska och latin och för regin står Staffan Aspegren, en hyllad, välmeriterad och experimentell regissör inom teater, musikal och opera med hela världen som arbetsplats. Under tre veckor stängs kyrkan och förvandlas till en helt ny plats! Det är ett stort team bakom uppsättningen. På scenen ser vi Olle Persson som celebranten, d v s den som leder mässan. Olle Persson är en av de mest efterfrågade svenska opera- och konsertsångarna och har under 2013 rönt stora framgångar på Folkoperan för sin bejublade insats i Carmina Burana. Övriga solister är Sanna Martin, Ulla-Carin Börjesdotter, Mattias Palm och Petter Isaksson, en välrenommerad bred ensemble med erfarenhet från jazz-, musikal-, och popscenen.

Oscars församling är känd för sitt kvalitativa rika körliv och kören i MASS består av nästan 100 personer, både barn och vuxna. Verket innefattar också ett rockband, slagverksensemble, stråkorkester och ett brassband med 21 blåsare, som också agerar sceniskt. För scenografin står Bente Rolandsdotter med erfarenhet bl a från Elverket/Dramaten och Norrlandsoperan. I vår är hon förutom i MASS, aktuell med Heroines på Stockholms Stadsteater samt Min bror är Don Juan på Kungliga Operan. Sigge Modigh är föreställningens koreograf och den nya översättningen är gjord av Kimmo Eriksson. Musikaliskt ansvariga är Hanna Sandman och Pär Olofsson, båda kyrkomusiker i Oscars församling.