Hoppa över och gå till huvudinnehåll
Metaltown

Hårdrock/Metal

Biljetter till Metaltown

1 Kommande evenemang

Välj datum

Sverige

1 Evenemang

Om Metaltown

Hårdrocksfestivalen Metaltown återvänder till Bananpiren till sommaren 2020 med metalbandet Slipknot som huvudband! Festivalen är äntligen tillbaka på samma plats där allt började för 16 år sedan. Den 5 augusti 2020 intar musikfestivalen Bananpiren, Frihamnen i Göteborg med ett av hårdrockens och metalgenrens bästa band och musikakter.

Slipknot
Den välkända gruppen Slipknot som spelat live över 20 år, är tillbaka med ännu ett starkt alster i form av metalgruppens sjätte studioalbum ”We Are Not Your Kind”. Topplistaplaceringar och utsålda arenor världen över talar sitt tydligt språk - Slipknot är bättre och mer aktuella än någonsin.

Max & Iggor Cavalera
Metalfans världen över är utan tvekan bekanta med brasilianska metalbandet Sepultura och deras inverkan på metalgenren. Bröderna Max & Iggor Cavalera var med och grundade bandet under 80-talet. Nu ser vi dem i egen konstellation där det bjuds på både Sepultura- och Cavalera Conspiracy-klassiker!

Raised Fist
Med en en nysläppt platta och utsåld Sverigeturné i bagaget är det dags för Luleås hardcore-stoltheter Raised Fist att återvända till Göteborg i sommar med deras energiska och magiska liveshow.

Avatar
Sist de spelade på Metaltown var det på Close-Ups tältscen. Sedan dess har Göteborgska Avatar befäst sin plats bland metalens kungligheter med hyllade biljettsläpp, världsturnéer och storslagna livespelningar. I år fortsätter resan med ännu en ny platta och uppträdande på festivalens stora scen.

Hatebreed
Med sitt driv, skicklighet och hängivenhet har Hatebreed från USA cementerat sig som en av hårdrocksmusikens starkaste instutitioner. Det senaste albumet ”The Concrete Confessional” bekräftade detta med låtar som, ”Looking Down the Barrel of Today”.

Hardcore Superstar
Ingen kan undgå Hardcore Superstars rock'n'roll. Kvartetten levererar sin sleaziga hårdrock med pondus och attityd. Klassiker som "We Don't Celebrate Sundays", "Last Call for Alcohol", "Moonshine" och "Above The Law" kommer accelerera festen ordentligt.

Bombus
Bombus slog igenom 2013 med albumet "The Poet and the Parrot". Sedan dess har bandet släppt två plattor till och spelat på både Galoppen och Indoors. Därför känns det bra och naturligt att de också ska leverera sin heavy-metal-rock på Bananpiren!

Nerved
Nerved har ett alldeles unikt sound. De svenska musikerproffsen i bandet framför en modern metal som de blandar i den ovanliga kombinationen med blues, electronica och eurodisco.

Metaltown är en festival med inriktning på rock-,metal- och hårdrocksmusik med liveshower och en fantastisk stämning. Med åtta liveband på två scener är Metaltown redo att leverera denna grymma och somriga hårdrocksfestival i Göteborg!

För mer information: www.metaltown.se