Skip to main content
  1. Hem
  2. Musik
  3. Rock/Pop
  4. P-FLOYD
P-FLOYD

Rock/Pop

Biljetter till P-FLOYD

0 Kommande evenemang

Tyvärr kunde vi inte hitta några evenemang

Om P-FLOYD

Om P-Floyd

Historien om P-Floyd börjar 1993 med några mindre spelningar som blev en omedelbar succé. Snart spred sig ryktet om det nya stilsäkra hyllningsbandet, helt och hållet tillägnat Pink Floyd. Spelningarna flyttades till en lokal kallad "Ladan” i byn Skog i Dalarna och en helg varje år arrangerade bandet en Pink Floyd-festival som lockade uppåt 1 000 personer per dag.

P-Floyds signum blev att med nya idéer och personliga tolkningar skapa nya versioner av Pink Floyds klassiska låtar och att alltid ge påkostade konserter som bjuder publiken på något extra både ljud- och ljusmässigt.

I mitten av 00-talet gjorde P-Floyd flera legendariska spelningar på Dalhallas magnifika scen som fortfarande är några av de mest påkostade som gjorts på konsertlokalen. Bandet begav sig också ut på Sverigeturnéer som hyllades i media med omdömen som "tributeshow i världsklass" (Sundsvalls Tidning) och "värmande och glädjefyllt av överjävliga musiker" (Norrköpings Tidningar). 2007 sände SVT både en dokumentär om P-Floyd och en liveinspelning från en av deras omtalade konserter från Dalhalla.

Därefter har P-Floyd turnerat Sverige runt, bland annat med den bejublade turnén Seven Deadly Sins som bland annat beskrivits som "absolut toppklass" (Gefle Dagblad), "den totala Pink Floyd-upplevelsen" (DT) och "årets bästa konsert" (Östersunds-Posten). Det är den turnén som de hösten 2017 tar vidare in på de stora arenorna med stopp i både Globen och Malmö Arena.

P-Floyd är:

Jan Stumsner, Gitarr
Hans Lundin, Sång och Gitarr
Mats Nilsson, Keyboard och Sång
Håkan Norlin, Keyboard
Peter Holmstedt, Bas
Klas Anderhell, Trummor
Thomas Alm – Saxofoner
Marica Lindé – Kör
Eleonor Ågeryd - Kör