Skip to main content
  1. Hem
  2. Musik
  3. Country/Visor
  4. Sam Outlaw
Sam Outlaw

Country/Visor

Biljetter till Sam Outlaw

0 Kommande evenemang

Tyvärr kunde vi inte hitta några evenemang

Om Sam Outlaw

Äkta kvalitet räcker långt, även i det överbefolkade gyttret av musik som råder 2016. Nog för att det hjälper en hel del att befinna sig på rätt plats, få uppmärksamhet av rätt personer vid rätt tidpunkt och allt det där, men har du en medfödd musiktalang och spelar in skivor som välter murar kan det vara fullt tillräckligt för att till synes komma från ingenstans och skapa stor uppståndelse.

Med sin varma sångröst och rätt dresskod skulle han kunna vara klippt och skuren för att perfekt passa in i mallen av en klassisk country stjärna. Men Sam Outlaw är långt ifrån någon vanlig honky-tonkare.

Född Sam Morgan, Outlaw är hans mammas flicknamn, växte upp i San Diego, södra Kalifornien med en bred musikalisk diet av sina föräldrars kärlek till västkust country, 50-talets Bakerfield sound och 70-tals pop.

Det var tänkt att han själv skulle producera debutalbumet ”Angeleno”. Men när bandets trumslagare Joachim Cooder spelade upp några tidiga demoinspelning för sin legendariske far, Ry Cooder, så ändrades förutsättningarna plötsligt. Ry Cooder tände på alla cylindrar och bad om att få sitta med i bandet för att bekanta sig med låtmaterialet och avgöra hur man på bästa sätt skulle ta vara på det grandiosa låtmaterialet. ”Angeleno” spelades in i Los Angeles med bandmedlemmar som far och son Cooder, Bo Koster (My Morning Jacket), Taylor Goldsmit (Dawes), Gabe Witcher (Punch Brothers) och Chuy Guzmán (Linda Ronstadt). Albumet genomsyras av finaste sortens traditionell country och man kan inte undvika att höra fragment av exempel Glen Campbell's crossover country och George Straits traditionella sound.

Själv kallar Sam det gärna ”SoCal country”. Sam Outlaw är utan tvivel ett av de hetaste namnen inom genren just nu och inget annat än en solklar drömbokning för IF Popgeni.

På den vägen är det. Sam Outlaw är något stort på spåren, och hans felfritt verkställda countrymusik kommer under många år framöver att vara en kraft att räkna med.

Våren 2016 ordnade Rootsy Sam Outlaws första spelningar i Sverige. Mottagandet var översvallande med utsålda konserter och hyllande recensioner. När Sam Outlaw nu kommer åter för en serie spelningar framträder han som duo på samma sätt som i våras med Sam själv på sång och gitarr tillsammans mycket fina singersongwritern Molly Jenson på sång och gitarr. Molly medverkar också på Sams debutalbum

Speciella gäster: Johannes & Albin Söderlund

Lumberjack & The Suits är ett av de mest älskade banden på den lokala scenen för de som älskar alla former av traditionell amerikansk musik. Förra året avslutade de hela Rolling Rootsy Revue när de klev in på scenen efter Justin Townes Earle och gjorde ett bejublat framträdande.

Den här fredagskvällen i Teatersalongen kommer att inledas på finaste sätt när bröderna Johannes & Albin Söderlund från Lumberjack & The Suits kommer att bjuda på några egna melodier och några lånade av andra.