Hoppa över och gå till huvudinnehåll
Shirley Valentine

Teater

Biljetter till Shirley Valentine

0 Kommande evenemang

Tyvärr kunde vi inte hitta några evenemang

Om Shirley Valentine

Regi: Edward af Sillén
Shirley Valntine: Maria Lundqvist

Möt Shirley Valentine.
Hennes barn har flyttat hemifrån, hon lever i ett kärlekslöst förhållande och som vanligt står hon ensam i sitt kök, lagandes mat, medan hon pratar med väggen. Livet blev inte riktigt som hon tänkt sig. Plötsligt bjuder hennes väninna Jane med henne på en semesterresa till en grekisk paradisö. I hemlighet börjar hon packa väskan. Ska hon våga trotsa sina rädslor och för första gången se världen, och sig själv, i ett helt nytt ljus?

En av våra mest älskade karaktärer kommer nu tillbaka till teaterscenen i regi av Edward af Sillén.
”Shirley Valentine”, har belönats med Tony Awards, Laurence Olivier Awards, Drama Desk Awards och Oscarsnomineringar. Se tvåfaldiga Guldbaggevinnaren Maria Lundqvist i rollen som Shirley Valentine, som bevisar att det aldrig är för sent för att utforska sina drömmar.

Edward af Sillén, regissör:
”En av de roligaste, vackraste monologer som skrivits. Alltid nära till både skratt och gråt, precis som livet självt. För mig är det ett passionsprojekt att äntligen få ge teaterpubliken Shirley Valentine igen. ”

Maria Lundqvist, skådespelare:
”Äntligen får jag berätta om mig, om dom, om oss och vi som gått vilse i vem vi är och varför. Alla vi som tror att allt är försent och inte vågar starta om på nytt igen och igen. Shirley Valentine är ett livets gastkramande komiskt drama om att våga utmana sin rädsla och slänga sig ut i livet på nytt. Shirley Valentine förkroppsligar modet att trotsa sig själv och sin innersta rädsla. Hon är smart, slängd i käften, rolig och innerligt längtande men förlorad i en bild av sig själv som torkat igen sen länge. Om att våga ta plats med sig själv i sig själv. Äntligen får jag berätta….”

Maria Lundqvist är en av Sveriges främsta skådespelare som bl a har gestaltat fantastiska kvinnoporträtt. Exempelvis den burleska ”Sally" i SVT, huvudrollen som Kajsa i SVT-Dramas 30 grader i februari, långfilmer som "Heartbreak Hotel" och ”Familjehemligheter" Maria har tilldelats TVÅ GULDBAGGAR för sina roller, som Signe i "Den bästa av mödrar" och som Ann i "Himlens hjärta”.

Shirley Valentin har premiär på Maximteatern den 31 mars 2017. Föreställningen är 2 timmar och 45 minuter lång inklusive paus.