1. Hem
  2. Musik
  3. Rock/Pop
  4. Stiftelsen
Stiftelsen

Rock/Pop

Biljetter till Stiftelsen

2 Kommande evenemang

Välj datum

Sverige

2 Evenemang

Om Stiftelsen

Svenska texter, jordnära rockmusik, punkig energi.

Ett gäng samspelta barndomskamrater.

En frontfigur som är känd från ett helt annat sammanhang. Det är ett gäng med olika musikbakgrund som slagit sig ihop i replokalen i Ljungaverk.

Micke Eriksson (gitarr) och Arne Johansson (bas) har mest ägnat sig rock’n’roll och rockabilly med rötterna i 50-talet, Martin Källström (trummor) har spelat mycket metal och var bland annat med i originalsättningen av Corroded. Robert Pettersson (sång) är mest känd som sångare i Takida, ett av Nordens största rockband. I början var låtarna på engelska. Men det var när Robert testade att sjunga en fras på svenska, en kväll när de ”hade lite för många öl innanför västen”, som de kände att de ramlat över något unikt.

– Det var bara en fras, men känslan var helt annorlunda. Jag hade trott att det skulle kännas svårt att sjunga på svenska, men det var tvärtom. Det kändes helt naturligt och väldigt nära mig själv, säger Robert. Martin beskriver Stiftelsens musik som en spännande kombination av fyra helt olika bakgrunder. Han känner inte att de är släkt med något annat band.
– Mixen är ganska sjuk och ändå har vi fått ihop det.