Hoppa över och gå till huvudinnehåll
Stjärnornas stjärna

Övrig musik

Biljetter till Stjärnornas stjärna

0 Kommande evenemang

Tyvärr kunde vi inte hitta några evenemang

Om Stjärnornas stjärna

Om Stjärnornas stjärna 2020

TV4:s stora direktsända lördagsunderhållning Stjärnornas stjärna är tillbaka med start den 14 mars. I denna stjärnspäckade säsong tävlar Jessica Andersson, Jon Henrik Fjällgren, David Lindgren, Amanda Winberg, Nano, Mapei, Nicke Borg och Elisa Lindström. Ingen mindre än Petra Mede är tillbaka som programledare för årets säsong av Stjärnornas stjärna.

- Att återigen få programleda Stjärnornas stjärna är en stor ära. Mina förväntningar på årets artister är större en någonsin, säger Petra Mede som är tillbaka som programledare.

Åtta av Sveriges mest folkkära artister kommer att utmana sig själva och tävla mot varandra i olika musikgenres. I varje program röstas en artist ut tills det i finalen bara finns två artister kvar. Vi får följa med på artisternas resa vecka för vecka. Den 2 maj koras en vinnare som kammar hem titeln Stjärnornas stjärna!

Juryn består som tidigare av Kishti Tomita och Jan Gradvall. I varje avsnitt kommer programmet även att gästas av en coach som är kopplad till den genre som är veckans tema.

Kort om Jessica Andersson
Jessica Andersson slog igenom i programmet Fame Factory i början av 2000-talet och bildade sedan popgruppen Fame tillsammans med Magnus Bäcklund. Duon vann bland annat Melodifestivalen 2003. Nu är Jessica soloartist och en av Sveriges klarast lysande schlagerstjärnor. Hon kan även titulera sig författare, musikalartist och Let´s Dance vinnare.

Kort om Jon Henrik Fjällgren
Jon Henrik Fjällgren slog igenom stort när han vann Talang 2014 och rörde hela svenska folket till tårar med sin vackra jojk. Han har medverkat i Melodifestivalen tre gånger och hamnat i topp fyra varje gång. Jon Henrik vann även Let´s Dance 2018.

Kort om David Lindgren
David Lindgren är en av Sveriges mest älskade musikalstjärnor och har spelat huvudrollen i otaliga uppsättningar både i Sverige och utomlands. Hans debutalbum ”Get Started” släpptes 2012 och gick direkt in på förstaplatsen på den officiella svenska albumlistan. David är även ett välkänt ansikte som både deltagare och programledare i Melodifestivalen.

Kort om Amanda Winberg
Amanda Winberg, även känd under artistnamnet AMWIN, kom tvåa i Idol 2015 och har sedan dess släppt flera singlar som gjort succé både i Sverige och utomlands. Det internationella genombrottet kom med singeln ”Uber”, som plockades upp av flera stora utländska medier och placerade henne bland annat på Highsnobietys lista över artister att hålla extra koll på under 2018.

Kort om Nano
Nano fick sitt stora genombrott i Melodifestivalen 2017, där han sjöng sig in i tittarnas hjärtan med den djupt personliga låten ”Hold on” och blev folkkär över en natt. Under våren var låten den mest spelade i hela Sverige och den låg högt upp på topplistor i flera andra länder.

Kort om Mapei
Mapei fick sitt internationella genombrott 2007 med superhiten ”Video vixens” som skakade om hela soulvärlden. Hon har medverkat i projekt med flera internationella stjärnor som Diplo och Mark Ronson. Superhiten ”Don´t Wait” som släpptes 2014 blev succé och genererade över 100 miljoner streams på olika musikplattformar. I årets Grammisgala var Mapei nominerad i kategorin Årets pop för sitt album ”Sensory Overload” som släpptes 2019.

Kort om Nicke Borg
Nicke Borg är sångare och gitarrist i ett av Sveriges mest framgångsrika rockband Backyard Babies. Han har dessutom medverkat i Melodifestivalen som soloartist, varit programledare på radiokanalen Rockklassiker och skrivit flera hits till andra artister, som Linda Bengtzing och Erik Grönwall.

Kort om Elisa Lindström
Elisa Lindström slog igenom som frontfigur för dansbandet Elisa´s när de vann dansbandskampen 2010. Hon har sedan dess tilldelats dansbandsvärldens finaste pris Guldklaven två gånger och stod även som segrare i Körslaget 2013 och Let´s Dance 2016.