Biljetter till Sufjan Stevens

Det har gått nästan 4 år sedan singer-songwritern och mulitinstrumentalisten Sufjan Stevens senast stod på en svensk scen.
I höst är det äntligen dags för ett efterlängtat återbesök.

Det finns många andledningar till att namnet Sufjan Stevens ringer en klocka hos dig. Det är nu 16 år sedan Stevens inledde sin karriär, och han har sedan dess belönat oss med sju studioalbum, fyllda av den storslaget avskalade indiefolkmusik som blivit hans signum. Låtar som ”Chicago” och ”To be Alone With You” har nått stora framgångar på topplistor runt om i världen. Tack vare hans fäbless för episka koncept i kombination med en exceptionell rastlöshet har han dessutom hunnit skriva och släppa inte mindre än 10 julalbum!

På Stevens nya album ”Carrie & Lowell” går han tillbaka till sina folkmusikrötter. Albumet är som en självbiografisk bok, där varje låt utgör ett kapitel. Det behandlar barndomen och den sorg och ensamhet som den präglades av, om relationen till deprimerade och alkoholiserade mamman Carrie som övergav, och om styvpappan Lowell som räddade. Det är en rå och ärlig självbiografi Sufjan skriver – han sjunger om ånger, självmordstankar, hänsynslöshet och blod och formar det till poesi, vackert parade med blygsamma melodier. Det är intimt, lågmält och texterna är stundtals hjärtskärande uppriktiga. Pitchfork kallar ”Carrie & Lowell” för Stevens bästa album hittills och ger skyhöga 9.3 i betyg, och fans världen över stämmer in i hyllningskören.

Länk till hemsida: Klicka här

Tyvärr finns inga resultat för sökkriterierna.

Prova att ändra dina sökkriterier med kategorierna nedan.

Sök på en kategori