Biljetter till The Greek Passion

Opera av Bohuslav Martinů efter romanen Christ Recrucified av Nikos KazantzakisVad händer i ett välmående samhälle när en samling främlingar oväntat anländer och behöver hjälp? Hur mycket av sin välfärd är människan beredd att ge upp för att visa medmänsklighet?
Vi kan faktiskt välja vilken roll vi spelar i historien men frågan är inte om vi kan förändras,
utan om vi vill…!


Ofta behöver handlingen i operor aktualiseras så att de känns meningsfulla i vår tid.
Men den här operan behöver ingen bearbetning, den sätter hammaren direkt på spiken och slår till hårt. Det är inte tal om en fiktiv historia, utan en verklighet som kommer krypande, allt närmre.

När huvudrollen i The Greek Passion förstår hur svårt det är för invånarna i hans by att ändra sina levnadsvillkor till förmån för en utsatt flyktingström föreslår han att man ska bränna ner hela byn och börja från början. Är han en terrorist eller en sann kristen?

The Greek Passion handlar om bybor som ska framföra det årliga passionsspelet.
De äldste i byn utser vilka som ska spela Kristus och apostlarna. Den djupa känsla av fridfullhet som nästan för bekvämt brett ut sig i byn störs av en omvälvande händelse. Som om Guds finger skulle peka på ett tecken på tro kommer flyktingar från en plundrad och övergiven by till torget och ber om asyl. De avvisas med vrede och tvingas söka skydd i bergen…

Tyvärr finns inga resultat för sökkriterierna.

Prova att ändra dina sökkriterier med kategorierna nedan.

Sök på en kategori