Skip to main content
The Phantom of the Opera

Musikal

Biljetter till The Phantom of the Opera

2 Kommande evenemang

Välj datum

Sverige

Det finns inga kommande event i Sverige

Det finns fler evenemang nedan

Internationella evenemang

2 Evenemang

Om The Phantom of the Opera

GOD TILLGÅNG PÅ BILJETTER fr.o.m. JANUARI 2017 - KLICKA HÄR

Världens mest storslagna musikal kommer till Sverige!

ANDREW LLOYD WEBBER’S originalproduktion The Phantom of the Opera från West End och Broadway kommer nu till Sverige med svensk översättning och ensemble. Premiär på Cirkus den 14 september 2016. Det är då 30 år sedan musikalen hade urpremiär i London.

PETER JÖBACK spelar titelrollen som the Phantom, en roll som han hyllats för både i Londons West End och på Broadway i New York. Han är en av de mycket få som gjort rollen på båda sidor om atlanten: “Det känns speciellt att efter min fantastiska resa på Broadway och West End få ta denna klassiker tillbaka till Sverige igen” säger Peter Jöback.

L’OPÉRA GARNIER i Paris är det majestätiska operahuset där musikalen utspelar sig. Det är den klassiska berättelsen om den passionerade kärlekshistorien mellan the Phantom och balettdansösen Christine Daaé.

THE PHANTOM OF THE OPERA spelades på Oscarsteatern mellan 1989-1995 och blev då en av vårt lands största musikalsuccéer. Äntligen återvänder den till Sverige och spelas på Cirkus i Stockholm endast under en begränsad tid.

THE PHANTOM OF THE OPERA presenteras av 2Entertain, Vicky Nöjesproduktion & Sinclair Entertainment i samarbete med The Really Useful Group.

Musik: ANDREW LLOYD WEBBER
Text: CHARLES HART & RICHARD STILGOE
Libretto: RICHARD STILGOE & ANDREW LLOYD WEBBER
Regi: HAROLD PRINCE
Svensk text: LARS SJÖBERG

För mer information se:www.thephantomoftheopera.se

Längd: ca 2 tim 40 min inkl paus.

En av tidernas mest framgångsrika succéer:
-70 stora teaterutmärkelser – däribland tre Olivier Awards, sju Tony Awards, sju Drama Desk Awards och tre Outer Critic Circle Awards.
-Har spelats i 151 städer, 30 länder och har hittills översatts till 13 språk.
-Mer än 140 miljoner besökare har sett den över hela världen.
-Urpremiär i London 1986 och firar 30-årsjubileum under 2016.
-Musikalen som spelats längst på Broadway.
-Den majestätiska scenografin som ska efterlikna Parisoperan innefattar bland annat en kristallkrona som byggts av 6000 prismor, är tre meter bred och väger ett ton.
-Föreställningen använder 230 kostymer, 22 scenbyten, 281 ljuskandelabrar och 250 kg torr-is och 10 st dim-och rökmaskiner.